logo

BALBALOĞLU, ZİYARETLER SONRASI SORUNLARI DEĞERLENDİRDİ

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu’nun yönetici heyeti ile birlikte ; Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği ve Esnaf, Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret ettiği ve sonrasında sorunlara yönelik değerlendirmelerde bulunduğu bildirdi.

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu’nun yönetici heyeti ile birlikte ; Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği ve Esnaf, Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret ettiği bildirdi.

İlk ziyaretin Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği ne yapıldığı ifade edilerek “Şehit aileleriyle gaziler ve malullerimizin birçok sorunları bulunmaktadır. Onlara pozitif ayrımcılık getirileceği, geniş imkânlar sunulacağı sözleri verilmesine karşın yerine getirilmemiştir.” denildi.

“SORUNLARIN TAKİPÇİSİYİZ”

Yapılan açıklamada konu ile ilgili sorunların takipçisi olunacağını vurgu yapılarak “Şehit çocuklarının hepsine iş hakkı verilmesi, ek ödemelerin iyileştirilmesi ve kapsamının genişletilmesi, maluliyet zam oranlarının artırılması, istihdam hakkı, faizsiz konut kredisi ve ücretsiz seyahat hakkı verilmesi, 3.600 prim gününden yaşlılık aylığı bağlanması, protez, gereç ve tıbbi malzemelerin hiçbir kısıtlama olmaksızın karşılanması, şehit ve gazi çocukları için vakıf üniversitelerinde de kontenjan ayrılması ve burs verilmesi gibi konuların takipçisi olacağız. Bu güzel vatana duydukları sevgiyi, canlarıyla ve kanlarıyla taçlandıran aziz şehit ve gazilerimize minnettarız. Türk Milleti şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımızı hiçbir zaman unutmayacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

KREDİLER, ESNAF VE SANATKARLARI EKONOMİK YÖNDEN ÇÖKME NOKTASINA GETİRMİŞTİR!”

İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu Başkanlığındaki İyi Parti heyetinin bir sonraki ziyaret durağı Kdz. Ereğli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi oldu.

Ziyaretle ilgili yapılan açıklamada Merhum Başkan Hikmet Tezel rahmetle anıldı, Mevcut Başkan Kemal Özer’in çalışmalarından övgü ile bahsedildi ve Esnaf-Sanatkarların sorunlarının çokluğuna değinilerek “Kullanılan krediler, ödeme vadesi gelen çekler, pandemi sürecinin getirdiği ekstra sorumluluklar esnaf ve sanatkârlarımızı ekonomik yönden çökme noktasına getirmiştir.” denildi.

Esnaf ve sanatkarların toplumun ve ekonominin istikrar unsuru olduğu savunulan açıklamada şu ifadelere kullanıldı:

Esnaf ve sanatkârlar ekonominin aynasıdır.Kısıtlı bir sermaye ile daha çok beden gücüne dayanarak iş yapan, bağımsız girişimciler olarak
tanımlanmaktadır. Ekonomi içerisinde çok önemli olmalarına rağmen esnaf işletmeleri, gerçekçi olmayan popülist politikalar neticesinde rekabette her geçen gün daha çok kan kaybetmektedir. Kullanılan krediler, ödeme vadesi gelen çekler, pandemi sürecinin getirdiği ekstra sorumluluklar esnaf ve sanatkârlarımızı ekonomik yönden çökme noktasına getirmiştir.

Mahalle aralarına kadar inen büyük marketler zincirine çözüm bulmak yerine esnafa lütuf olarak sunulan krediler günü kurtarmak ve esnafı sürekli borçlandırmaktan başka bir işe yaramamaktadır. Yeni sanatkârlar yetiştirmek icin sanat okullarının önünü açmak, orada okuyan öğrenci ve velilerine imtiyazlar sağlamak yerine farklı tercihlerde ısrar edilmektedir.

Popülist politikalar yerine ekonominin en önemli noktasında bulunan, hakkının ve varlığının korunması gereken esnafımızın sorunlarını TBMM’de dile getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki esnaf sanatkârlar için yapılacak iyileştirmelerin olumlu sonuçları, toplumun tüm kesimlerine fayda sağlayacaktır. İYİ Parti esnaf ve sanatkârın sesi olmaya devam edecektir.”

Ziyaretlere İlçe Başkanı Op.Dr.Evrim Balbaloğlu’na; Genel Sekreter Sn.İzzet İyiol, İlçe Başkan Yardımcıları Münevver Büyükalgan, Ozan Çapar, Yönetim Kurulu Üyeleri Kenan Şahin, Naciye Bıçkıcı, ilkgul Arkan, Rahmi Yıldız ve Kadın Kolları Başkanı Meryem Yazgan’ın da eşlik ettiği bildirildi.

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
1132 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ