logo

BALIK AV SEZONU SONA ERDİ

31 Ağustos 2019 gecesi açılan balık av sezonu bugün(15 Nisan) itibariyle sona erdi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, 2019-2020 balıkçılık av yasağının 15 Nisan tarihi itibariyle başladığını belirterek, av sezonun mezgit, kalkan, hamsi, istavrit, sardalya ve çaça gibi balık avcılığı açısından verimli geçtiğini ve su ürünleri sektörünün geçen yıl bir milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini söyledi.

Bakan Pakdemirli, deniz ve iç su kaynaklarını koruyarak su ürünleri avcılığının sürdürülebilir işletilmesini sağlamak amacıyla Su Ürünleri Kanunu’nda değişiklik yapıldığını ve bu sayede yasadışı avcılıkla etkin mücadele edildiğini de belirtti.

KÜÇÜK TEKNE SAHİBİ BALIKÇILARA 12 MİLYON 831 LİRA DESTEK

İsteyen balıkçıların, ekonomik faaliyetlerine devam etmek ve halkın yazın da balık ihtiyacının karşılanması için izin alarak ve kurallara uyarak uluslararası sularda gırgır ve trolle avcılık yapabileceğini dile getiren Pakdemirli, küçük ölçekli kıyı balıkçılarına ise kurallara uymaları şartıyla uzatma ağlarla avcılık yapmalarına izin vereceklerini söyledi.

Bakan Pakdemirli, geçen yıl deniz ve iç sularda avcılık yapan 10 metreden küçük tekne sahibi 12 bin 269 balıkçıya 12 milyon 831 lira destek sağladıklarını, uygulamanın bu yıl da genişletilerek devam edeceğini bildirdi.

EREĞLİ BALIKÇILARININ YÜZÜNÜ HAMSİ GÜLDÜRDÜ

Öte yandan; Batı Karadeniz’in gelişmiş sahil kentlerinden biri olan ve balıkçılığın önemli ölçüde yapıldığı Kdz. Ereğli’de balıkçılar geçtiğimiz ay Haber Hayat’a yaptıkları değerlendirmede; sezonda palamutta umduklarını yakalayamadıklarını ancak hamsiciliğin bol olduğu değerlendirmesinde bulunmuşlardı.

Bölgemizdeki balıkçılar, lokantalar ve balıkseverler, az çıkan balıkla birlikte koronavirüs’le mücadele sürecinden dolayı, hafta sonu sofralarının vazgeçilemezi yerli balığın tadına doyamadan sezonun sona ermesine üzüldüklerini ifade ettiler.

Paylaşın:
979 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ