logo

BALKONLARDAN GECE SEFASI: COŞKULU KUTLAMA

Koronavirüs salgını nedeniyle 23 Nisan Bayramı’nı tarihte ilk kez evlerde kutladık. Kutlamalar çerçevesinde alınan karar gereği saat 21.00’da tüm Türkiye’de olduğu gibi Kdz. Ereğli’de de vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile balkon ve pencerelerine çıkarak İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan coşkuyla okudu. Alkış tuttu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. Yılı kutlamaları kapsamında; İletişim Başkanlığı’nın tüm vatandaşları saat 21.00’da evlerinin balkonlarında ve pencerelerinde İstiklal Marşı okumaya davet etmesi Kdz. Ereğli’de de karşılık buldu.

Kdz. Ereğli’de sabah saatlerinde sadece protokolün katılımıyla gerçekleşen çelenk sunma töreninin ardından öğle saatlerinde belediye hoparlöründen Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın kutlama mesajları okundu.

Saatler 21.00’ı gösterdiğinde ise ilçede yaşayan her yaştan vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ile balkon ve pencerelere çıkarak, İstiklal Marşımızı coşkulu bir şekilde okudu. Ardından alkışlarla kutlamaya katıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları saat 21. 20’de yatsı ezanının okunmasına kadar devam etti.

Paylaşın:
826 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ