logo

BARO BAŞKANI EROĞLU, ANKARA’YA YÜRÜYÜŞE GEÇTİ!

Zonguldak Barosu Başkanı Avukat Özel Eroğlu, çoklu baro sistemine geçişe karşı gelmek ve dikkat çekmek için 60 Baro başkanı ile birlikte alınan ortak karar gereği Ankara’ya yürüyüşe geçtiğini açıkladı.

AK Parti’nin baroların seçim sistemini değiştirmek istemesi ve son zamanlarda barolara yönelik artan baskıları protesto etmek için Zonguldak’tan Ankara‘ya doğru yürüyüşe geçen baro avukatları, her gün sembolik olarak 10 kilometre yürüyüş yapacak.
Yürüyüşün ardından ise 21 Haziran’da baro başkanları Ankara’da toplanacak.
Baroların ortak aldığı bu karar sonrası Zonguldak Barosu’da yürüyüşe geçti. 

80 BARO ORTAK HAREKET EDİYOR

Yürüyüş öncesi basın açıklaması yapan Baro Başkanı Özer Eroğlu
Baroların bölünmesi, parçalanması konusunda avukatlık kanununda bir değişiklik öngörülmüştü. Bu değişiklikler uygun değişiklikler değil. Bütün yolları denedik, basın toplantılarında sözlü olarak da ifade ettik. Adalet Bakanı ile görüştük, Şeref Malkoç ile görüştük, partilerin grupları ile görüştük. Bir sonuç alınması için parlamentodaki bütün milletvekillerine mesaj çektik. Bu değişikliğin yapılmasını biz de arzu ediyoruz. Düzgün işleyen şartların devam etmesinden yanayız. Halkın hukuk güvenliğinin devam etmesi için bu işin böyle devam etmesinin doğru olduğunu düşünüyoruz. Ama güçlü bir savunmanın, mutlaka böyle alelacele uygulanacak çoklu baro sistemine geçilmek suretiyle olmayacağı düşüncesi de içindeyiz. 80 baro olarak ortaklaşa karar içerisindeyiz. Bunun oluşması için, bir hata yapılmaması için, yardımcı olmak amacıyla paydaşları, yandaşları, herkesi aydınlattık. Son olarak da dikkat çekmek amacıyla yürüyüş kararı aldık. Bugün 60’a yakın baro başkanı Ankara istikametine doğru yola çıkıyorlar.” dedi. (kaynak: zhaber)

Paylaşın:
840 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ