logo

“BASIN YASASININ ERTELENMESİ MEMNUNİYET VERİCİDİR”

  • Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu (AVKON) adına bir açıklama yapan Genel Başkan Şakir Gürel; “Dezenformasyon Yasası TBMM görüşmelerinin ertelenmesi umut ve memnuniyet vericidir. Öyle inanıyorumdedi.

Kamuoyunda ‘dezenformasyon yasası’ olarak bilinen ‘Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifi’nin TBMM Genel Kurul görüşmeleri ertelendi.

Siyasi parti gruplarının yeterince müzakere edebilmesi için İki haftalığına ertelenen sözkonusu kanun tasarısının, Kurban Bayramı öncesi veya hemen sonrasında yeniden TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlanması öngörülüyor. Aralarında AVKON’un da bulunduğu Medya STK’ları, ‘dezenformasyon yasasının’ geri çekilmesini veya iyileştirilerek yasalaşmasını istemişlerdi. Bu son gelişme Medya STK’larında, basına sansürü getireceği değerlendirilen 29. Maddenin Dezenformasyon yasasından çıkarılacağı beklentisini artırdı.

Dezenformasyon Yasası görüşmelerinin ertelenmesi üzerine Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu (AVKON) adına bir açıklama yapan Genel Başkan Şakir Gürel; “Dezenformasyon Yasası TBMM görüşmelerinin ertelenmesi umut ve memnuniyet vericidir. Öyle inanıyorum” dedi.

Paylaşın:
486 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ