logo

BAŞKALARININ MUTLULUĞU İLE MUTLU OLMAK 

  • Kdz. Ereğli İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi(ERFEN) öğrenci ve  Öğretmenlerinin uyguladığı ‘1283 MUDİTA-Başkalarının Mutluluğu İle Mutlu Olmak Projesi’ dikkat çekti.

Kdz. Ereğli İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencileri Ceylin Topaloğlu, Öykü Özçelik liderliğinde ve Görsel Sanatlar Dersi Öğretmeni Hülya Pınar rehberliğinde, “Erfen 1283 Mudita -Başkalarının Mutluluğu İle Mutlu Olmak Projesi” uygulanmaya başlandı.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrenciler; köy okullarına gidip bilgi ve donanımlarını aktarıyor, farklı kültürler, aileler, yaşam biçimleri, öğrencilerin potansiyelleri hakkında fikir sahibi oluyor, sosyal iletişimlerini geliştiriyor.   

LİSELİLER ÖĞRETTİ, İLKOKULLULAR EĞLENEREK ÖĞRENDİ

Edinilen bilgiye göre; projenin ilk uygulandığı okul, Kdz. Ereğli’ye bağlı Kurtlar Köyü İlkokulu oldu. Proje kapsamında gidilen Kurtlar Köyü İlkokulunda; lise öğrencileri gruplandırılarak sınıflara dağıldı ve her sınıf düzeyine göre hazırlanmış materyallerle eğlenerek-öğrenme uygulandı. Buna göre Anasınıfı ve 1.sınıflarda masal anlatımı, yüz boyama, parmak baskısı, hareketli dans etkinlikleri; 2.sınıflarda eldeli toplama, asit-baz deneyi, ritim etkinlikleri; 3.sınıflarda kuvvet etkinliği, boyama; 4.sınıflarda besin piramidi anlatımı, zeka oyunları gibi etkinlikler sınıflarda uygulandı. Daha sonra tüm okul öğrencileri ile palyaçolar eşliğinde bahçede fildişi macunu deneyi yapıldı. Son olarak da fen lisesi öğrencilerinden oluşan müzik grubu, minik öğrencilere konser verdi.

Proje kapsamında uygulanan etkinliklerin her iki okulun heyetleri arasında etkili iletişim ve memnuniyet sağladığı ifade edildi.

Paylaşın:
884 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ