logo

27 Eylül 2021

BAŞKAN POSBIYIK, İTFAİYE’NİN 307. YILINI KUTLADI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 307’nci yılı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Posbıyık, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“1714 yılında Dergâh-ı Âli Tulumbacı Ocağı adıyla kurulan, Cumhuriyetimizin ilanıyla yerel yönetimler bünyesinde hizmetlerini sürdüren İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 307’nci yılı kutlu olsun.

İtfaiye Teşkilatı, mesai gözetmeden, fedakarca hayat kurtaran, zor durumda olanların yardımına koşan, her afette, yangında milletin hizmetinde olan, cumhuriyetimizin önemli kuruluşlarındandır.  

Her zaman olduğu gibi büyük bir fedakarlıkla görev yapan İtfaiye Teşkilatı, ülkemizin 2021 yılında yaşadığı orman yangınları ve sel felaketlerinde de en ön safta mücadele vermiş, gönüllerde bir kez daha taht kurmuştur.

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Teşkilatı da bu afetler sırasında Antalya-Manavgat ve Kastamonu-Bozkurt’ta yerini alarak cansiperane bir şekilde görev yapmıştır. İtfaiye mensuplarımızın bundan sonra da her şart ve durumda vazifelerini büyük bir kahramanlıkla yerine getireceklerine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümünü kutluyor, görevleri başında hayatını kaybeden itfaiye şehitlerini bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum.  Gönüllülük esasıyla hizmetlerini sürdüren tüm itfaiye erlerine ve ailelerine selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

TÖREN DÜZENLENECEK

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 307’nci kuruluş yıldönümü nedeniyle tören düzenleyecek.

28 Eylül Salı günü saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Protokol konuşmalarının ardından sergi açılışı gerçekleştirilecek.

İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, saat 15.00’te itfaiye araçlarıyla şehir turu gerçekleştirecek.

Paylaşın:
488 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ