logo

BAŞKAN POSBIYIK’TAN ÖNEMLİ MESAJLAR

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Eylül ayı Meclis Toplantısı’nın ilk gününde konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, önemli mesajlar verdi. Belediye bilançosunun çok düzgün olmasına karşın, asfalt için belediyenin talep ettiği kredinin kaç aydır verilmediğini söyleyen Posbıyık “İsyan etme noktasına geldik” dedi. Posbıyık, OYAK’la görüşmeleri ihtiyatla sürdürdüklerini ifade ederek “OYAK’la meselelerimizi halledersek Ereğli’de yatırım devrimi yapacağız” diye konuştu.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediyenin Eylül 2020 Meclis Toplantısı öncesinde yaptığı gündem dışı konuşmada son gelişmeleri değerlendirdi ve belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.   

Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“OYAKLA GÖRÜŞMELERİ İHTİYATLA TAKİP EDİYORUZ”

“OYAK’la görüşmelerimiz devam ediyor. Bu sabah yine aradılar, bizim dosyalarımızı masaya yatırmışlar. Dosya üzerinde görüşme yapıyorlar. Bize verilen bilgiye göre, Cuma günü yapacakları toplantı ile sayın genel müdüre, Savaş Erdem beye bilgileri sunacaklar. Bizim yasal taleplerimiz doğrultusunda değerlendirme yapacaklar. Cuma günü ilk sinyaller ortaya çıkacak diye bir müjde verdiler ama biz tabii ki dikkatle izliyoruz ve olayı ihtiyatla takip ediyoruz. Belediye meclis üyelerine sesleniyorum; eğer OYAK’la meselelerimizi halledersek, Ereğli’de bir devrim yapacağız inşallah. Eğer benim düşündüğüm gibi olursa… Ne devrimi;   yatırım devrimi yapacağız. Çok hayallerim var, hayallerimiz var. Bu hayallerimizi gerçekleştirip arkaya, bizden sonraki nesillere eserler bırakmaya çalışıyoruz.

“İŞSİZLİK BÜYÜK SORUN”

Günlük hayatta belediyeyi ekip arkadaşlarım ve meclis üyeleriyle gayet iyi yönetiyoruz. Bölgede, işçilerin, memurların maaşını ikramiyelerini zamanından önce ödeyen birkaç belediyeden birisiyiz. Emekçinin, alın terinin hakkını veriyoruz. Ereğli’de hemen hemen bütün mahallelerde çalışmalar yapıyoruz. Halka dokunuyoruz ve elimizden geldiği kadar büyük bir gayretle herkesi mutlu etmeye çalışıyoruz. Mutlu edemediğimiz kısım iş isteyenler. Açlık, diye gelenleri mutlu ediyoruz; evlerine yemek gidiyor, koli gidiyor, çocuk bezi, mama gidiyor ama iş konusunda çok büyük baskı var. İntihar etmeye kalkanlar var. Manevi baskı altındayız. Çok ciddi sıkıntı yaşanıyor bu konuda. Bu bir realite, gerçek. Bunu kabul etmek lazım. Bu anlamda büyük sıkıntılar çekiyoruz. Onun dışında işlerimiz iyi gidiyor.

“15 BİN TON ASFALT DÖKECEĞİZ”

Bir kaç güne kadar kendi imkanlarımızla 15 bin ton asfalt dökeceğiz. Mağaraların oradan başlayacağız, sahil yolunu bitireceğiz. Aynı zamanda 70 bin metrekare de emisyon asfalt dökeceğiz. Ören gibi diğer noktalara da emisyon asfalt dökeceğiz.

“HALK KAFE ÖRNEK OLACAK”

Halk Kafe bitmek üzere. Çok güzel bir yer yapıyoruz. Arkadaşları Bodrum belediyesi’ne gönderdik; onların çalışma sistemlerini gördüler. Oradan örnekler aldılar. Daha sonra Bursa’ya geçip mobilyalar satın aldılar. Orası herkesin gidebileceği, 1 liraya çay içebileceği enfes bir yer olacak. Aynı zamanda buradaki bir diğer amacımız, diğer kafelere örnek olmak. Artık değişim yapın, modernleşin, yeni teknolojilere uyun diye bir mesaj vermek istiyoruz. Yeni modern kafe makineleri alacağız. Örnek bir ortam yaratmaya çalışıyorum.

“ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ TADİLATI HIZLANDI”

AKM’de büyük bir tadilat yapıyoruz. Belirli bir noktaya geldi. Aynı zamanda yeni salonlar ortaya çıkarıyoruz. Ereğli’de en büyük sıkıntılardan birisi konserlerin verileceği, halk konserlerinin düzenlenebileceği, öğrencilerin mezuniyet gecelerinin yapılabileceği, halk oyunları ekiplerinin çalışabileceği salonların yetersizliği… Büyük sıkıntılar var. Gerekli izolasyonları yaparak, çatısını komple değiştirdik. Çalışmalarımız  AKM’de hızla devam ediyor.

“SANAT SOKAĞI GİDEREK ZENGİNLEŞİYOR”

Sanat Sokağı devamlı gelişiyor; büyütüyoruz. Sepet örme, seramik, cam işi başladı. Yakında orada gösteriler de yapacaklar.

“YENİ KÜLTÜR MERKEZİ İHALE AŞAMASINDA”

Eski belediye binasının yerine yapılacak kültür merkezinin projeleri bitti. Sadece tabanda bir jeneratör meselesi vardı. Son aşamaya geldi. Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan geçtiği için zor bir olay. 5 yıl bu işi yapmamışlar. Biz 5 yıl sonra Anıtlar Yüksek Kurulu’nu ikna ederek projenin onayını aldık. Büyük bir kültür merkezi yapacağız. Bunun parası dahil herşeyi hazır. Kasım ayına kadar ihaleye çıkabileceğimizi sanıyorum.

“SPOR PARKI YANINA LOKANTA”                                

Erdemir Genel Müdürlüğü’nün yanında büyük bir restoran yapmaya çalışıyoruz. Projeleri bitti, ihale aşamasına geldi. 400 metrekare civarında taban alanı var. Terasıyla birlikte deniz kenarında enfes bir yeri yine halkın kullanımına açmak istiyoruz. O da en geç Kasım ayında ihaleye çıkmış olur diye düşünüyorum.

“REVİZYON KONUSUNDA SIKINTILAR VAR”

Revizyon çalışmasına başladık. Ereğli’de geçtiğimiz dönemden kaynaklanan büyük sıkıntılar var. İnşaat ruhsatlarında büyük hatalar yapılmış. Müfettiş geldi, bunların hepsini tespit etmiş. Hepsini gözlem altına almış. 30’un üzerinde dosya var. Bunlara hiçbir işlem yapamıyoruz. İşlem yaptığımız zaman biz yanıyoruz. Memurlarla, belediyedeki arkadaşlarla, konuşuyoruz. Ak Parti Meclis Üyesi Sayın Mustafa Kumaş’la da konuşuyoruz, müteahhitlere mesaj veriyoruz; yani siz Ankara’da söz sahibisiniz, yardım edin diyoruz. Çevre Bakanlığı’ndan bir destek gelsin. Mesela teftiş raporları hala bize gelmedi. İçişleri Bakanlığı’nda bir çok arkadaşımızın yakını olduğunu biliyorum. Ankara’ya gidecekler orada bunun çözüm yolu var. Bütün belediyeler gidiyor. Burada ben yapamıyorum çünkü ben CHP’li belediye olduğum için pek sıcak bakmıyorlar. Müteahhitlerin büyük bölümü mevcut hükümetin partisinden, bunu çok rahat bir şekilde halledebilirler ama nedense Anka’ya gitmeyi tercih etmiyorlar, her gün bizle sohbet ediyorlar. Bunu burada söylemek istedim. İnşaat işlerinin hallolması lazım. Bu, Ereğli’nin meselesi, şahıs meselesi değil. Çünkü; orada insanlar çalışacak. Orada bekleyen inşaatlar var, onlar faaliyete başlayacak. Ereğli’ye para girecek. Bu konuda ortak bir çalışma yapmamız gerektiğini burada bir daha söylüyorum. Revizyonda elimizden geldiği kadar yasaların bize verdiği yetkiyi kullanmak suretiyle bu sakat işleri düzeltmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu Ereğli’nin meselesi. Ereğli’de bir hareket olması lazım. Buna inanıyoruz ama bunları verirken biz de korkuyoruz, çünkü yasaya aykırı hareket edersek direk ağır cezadayız. Geçmiş 20 yılda bunları çok yaşadım.

“TUNALI HİLMİ HEYKELİ TAMAM”

Kuvva-i Milliyeci Tunalı Hilmi helkelini yaptırıyoruz. Ereğli için çok büyük bir önemi var. Burada öncülük yapmış bir büyüğümüz. Sivil kuvvetlerle birlikte örgütlenmeyi gerçekleştirmiş. Daha sonra kaymakamlık yapmış. Daha sonra Ankara milletvekili olmuş, onun heykelini hazırlattırıyoruz. Ereğli’de ona yer vereceğiz, anılması gereken bir insan olduğu için.

“DENİZ KIZI HEYKELİ YAPILIYOR”

Bir de Ereğli’de bir masal anlatılır. Deniz kızı masalı… Bazılarınız bilir onu tahmin ediyorum. Ressam Osman Zeki Oral’ın evinin orada bir kuyu vardır. Oradan denizkızı çıktığı rivayet edilir. Bunları niçin anlatıyorum. Ereğli’de turizm hareketini geliştirmeye çalışıyoruz.  Kültür merkezi yapıldığında Roma Hamamı kalıntıları ortaya çıkacak, büyük bir ilgi göreceğini düşünüyoruz. Bir taraftan Göztepe’ye teleferik için son gayretlerimizi gösteriyoruz. İnsanları buraya çekip burada para bıraksınlar diye… Diğer taraftan, yeni yaptığımız balık lokantaları ile burayı bir turizm alanı, aranılan bir yer yapmak istiyoruz. Yarın Ereğli – Devrek yolu açıldığında Ankara istikametinden gelenlerin burada çoğalacağına ve para bırakacaklarına yürekten inanıyoruz. Onlar da denize ulaşmış olacaklar. İç Anadolu da Ereğli’ye bağlanmış olacak. Bunları önceden görüp hazırlık yapmak lazım. Bu hazırlıkları yapmaya çalışıyoruz. O kuyunun üstüne de bir deniz kızı heykeli koyacağız. Turistleri gezdirmek için nokta yerler yaptırmaya çalışıyoruz.

“ATA TOHUMU PROJESİ HIZLA İLERLİYOR”

Ata Tohumu Projesi hızla devam ediyor. Seralarımızı tamamen Delihakkı’ya taşıdık; büyük bir sera yaptık. Ziraat mühendislerimiz bu işleri gayet güzel başarıyla yürütüyor. Aynı zamanda da çiçeklerimizin büyük bir çoğunluğunu Ereğli Belediyesi kendisi üretiyor.

“PENÇES DERESİ  DUVAR GÜÇLENDİRMESİ YAPILIYOR”

Belediye binasına giderken görüyorsunuz, dere yataklarının yan duvarlarını güçlendiriyoruz. Çünkü, yıkılma tehlikeleri var, orada enerji hatları ve büyük beton direkler var, bunlar sakat. Enerji Bakanlığı’na müracaat ettik. Bu direklerin değişmesi konusunda anlaşma yaptık ve  hem dere yataklarının kenar duvarlarını sağlamlaştırıyoruz hem de enerji hatlarını yerin altına alıyoruz. Oradaki çaba ve çalışmaların amacı budur.

“İNÖNÜ MAĞARASI VE KAYALIDERE ŞELALELERİ TURİZM AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Çaylıoğlu İnönü mağarasında arkeologlar çalışmaya devam ediyor. Belediyenin büyük desteği var. Öğretim üyelerini biz misafir ediyoruz. Aynı zamanda ekip ve araç desteği veriyoruz. Yeni bir Hitit heykeli çıktı. Bunun da çok büyük ses getireceği söyleniyor. Valimiz de geçen gün ziyaret etti. Şaşkına döndü. Orası turizm merkezlerinden biri olacak. Yine Kaymakamımızın gayretiyle Kayalıdere, Fatih Beyin gayretleriyle Kayalıdere Şelaleleri bölgesi de turizme açılacak şekilde genişletiliyor. Oradan da güzel neticeler alacağımızı zannediyorum.

“BİRİLERİNİN KABAHATİ VAR”

Bazı konulara çok yumuşak bir üslupla değineceğim. AK Parti grubu da, kardeşlerim, aynı dava için, Ereğli için savaşıyoruz. Meselemiz Ereğli ve Ereğli’de yaşayan halk. Kimse siyaset düşündüğümü, siyaset yaptığımı düşünmesin. Bu olayları çok iyi algılamamız lazım. Onun için hakkını korumamız lazım. Kaymakam başkanlığında AK Parti, diğer ilçe başkanları toplanıp Ereğli için mücadele veriyoruz. 2016 yılında Ereğli için kapalı yüzme havuzu kararı çıkıyor. Bu yüzme havuzu bürokratlar marifetiyle Kilimli’ye yapılıyor. Hala bizim yüzme havuzumuz yok. Zonguldak’tan büyük kentte yüzme havuzu yok. Burada birilerinin kabahati var. Ya milletvekillerinin, ilçe başkanlarının ya da belediye başkanlarının falan. Bir kabahat var. Ereğli’nin hakları korunmuyor.

Şimdi ben asfalt dökebilmek için gayret ediyorum. Vali Bektaş’a gittik rica ettik. Bilançosu en düzgün belediye benim belediyem, sizin belediyeniz. Devlete 5 kuruş borcumuz yok. Herşeyimiz tıkır tıkır yolunda, bilançomuz çok düzgün. Kredi almak istiyoruz İller Bankası’ndan. Sayın Bektaş devreye girdi. Başka yardım edenleri de devreye soktuk. Kaç aydır kredi alamadım. Zonguldak Belediyesi asfalt dökeceğim, dedi 3 günde kredisi çıkmadan ihale yaptı, 35 bin ton asfalt dökmek için. Kıskanmıyorum, Zonguldak da benim ama neden bu ayrımcılık yapılıyor. İsyan etme noktasına geldik yani. İsyan ediyoruz yani.

“BARAJLARDA SEVİYE DÜŞMEYE BAŞLADI”

Batı Karadeniz’de kuraklık sinyalleri var. Bizim barajda da seviye düşmeye başladı. Barajda seviye düştüğü zaman en büyük korkumuz koku olayı. Hatta suyun renginde değişiklik oluyor. Uç noktalarda koku hissedilmeye başlandı. Hemen ilgilileri çağırdık. Bizde kimyagerler var, kimya mühendisleri var ama Bursa’dan ilgilileri çağırdık. Kaç gündür çalışma yapıyoruz ama tabii ki seviye düştüğü için bunlarla karşılaşmak mukadder. Biz önlemlerimizi alıyoruz. Tahliye yapıyoruz. O uç noktalardaki sular için karışım oranlarını yükselttik. Yüksek maliyetli karışımlar kullanıyoruz, o suyu bir takım metalleri apsorbe etmek için… Arkadaşlarımız başarılı bir çalışma sürdürüyorlar. İyi bir noktaya geldi ama sizi bilgilendirmek istiyorum. Özellikle Kemer tarafından uç noktalarda koku gelmeye başladı. Olayın bilincindeyiz ve takipçisiyiz.

“PANDEMİ ÖNLEMLERİMİZ SÜRÜYOR”

Pandemi döneminin zorluklarını hep beraber yaşıyoruz. Belediye olarak üzerimize düşen bütün görevlerimizi sorumlulukları var gücümüzle yerine getirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız işler hakikaten büyük işlerdi. Türkiye’de bu konuda başarıyla çalışan ender belediyelerden birisi Ereğli. Evlere yemek götürülmesi, koli verilmesi, çocuk bezi, mama, maske dağıtımı büyük hizmetler… Halen daha dağıtıyoruz. Hızlı bir şekilde bu yolda çalışmalarımız devam ediyor. Allah korusun, ilerde birşey olabilir diye ambarlarımızı hijyen malzemeleriyle, dezenfektanlarla dolduruyoruz. Atilla Bulak Bey özellikle bu işle uğraşıyor. Önlemlerimizi alıyoruz.”

Paylaşın:
518 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ