logo

BATI KARADENİZ’DE YAĞIŞ VE FIRTINA BEKLENİYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne bağlı 9. Bölge Müdürlüğü, Batı Karadeniz Bölgesinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğinden, dikkatli olunması gerektiği uyarısı yaptı.

Beklenen hava tahmini ve uyarılar şöyle :

Batı Karadeniz’de beklenen yağışların 08.02.2022 Salı günü akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerde (Düzce, Bolu, Karabük ve Çankırı) yoğun kar (20 cm. üzeri kar örtüsü) , kıyı kesimlerde (Düzce-Akçakoca, Zonguldak, Bartın) kuvvetli yağmur, zamanla yer yer karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağmur ve yoğun kar Yağışlarının 10.02.2022 Perşembe sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olması bekleniyor.

DENİZLERDE FIRTINA UYARISI

Batı Karadeniz’de rüzgarın, yarın (Salı) sabah saatlerinden sonra
batısında, zamanla genelinde kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Çarşamba günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Uyarılarda, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı hava tahmin raporlarını, anlık meteorolojik uyarıları takip etmelerinin önemine dikkat çekildi.

Paylaşın:
397 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ