logo

‘BAYRAM, DÜĞÜN VE CENAZE ETKİSİ’ KISITLAMA GETİREBİLİR

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Korona virüs salgını ile mücadelede ; Kurban Bayramı, düğünler ve cenazelerde temas/bulaş sonucu oluşan vaka artışına dikkat çekerek “anladığım kadarıyla biraz daha kısıtlama getirmemiz gerecek.” diye konuştu.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ilçede üçüncüsü gerçekleştirilen “Sağlık İçin Hepimiz İçin” denetleme uygulamasına katıldı. Uygulamaya Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak ve İlçe Emniyet Müdürülüğü ile Tarım Müdürlüğü yetkilileri de katıldı.

19 Ağustos Çarşamba günü saat 12.00’de Meydanbanşı Caddesinden başlayan denetleme uygulaması öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Çorumluoğlu 4 olan toplam ölüm sayısının aynı olduğunu, ancak toplam vaka sayısındaki artışın yeni kısıtlama tedbirlerini getirebileceğini söyledi.

UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPTI!

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ile akşam saatlerinde tekrar değerlendirme yapacaklarını kaydeden Çorumluoğlu, vaka sayısındaki artıştan duyulan üzüntüyü ifade etti. “Anladığım kadarıyla biraz daha kısıtlama getirmemiz gerecek.” şeklinde konuşan Çorumluoğlu, Kurban bayramı sonrası vaka artışına dikkat çekti ve “Özellikle düğünler ve cenazeler ne yazık ki hala düzen sağlayamadık. Düğünler ve cenazeler çok kötü gidiyor yasal işlem yapıyoruz. Düğünler konusunda vatandaşlarımızdan özveri bekliyoruz. Vatandaşlarımız dikkat etsin. Yorulduk ama bu mücadeleyi Türkiye genelinde olduğu gibi devam ettireceğiz.” dedi.

FİLYASYON TAKİBİ VE CEZALAR…

Filyasyon takibinde ve denetlemelerde eksikleri olanlara yasal işlem yapıldığını hatırlatan Kaymakam Çorumluoğlu, “Cezaların iptal edilmesi söz konusu değil. Özellikle de kahvehanelerde kumar gibi oyunlara yada filyasyona uymayanlara affımız yok. Filyasyonda evinde bulamadığımız kişiye kesinlikle ceza yazılıyor. Bu cezaların iptal edileceği yönünde bir algı oluştu, böyle bir durum söz konusu değil. Çünkü kimsenin, başka bir kişinin hayatını riske edemez.” dedi.

BAYRAM, DÜĞÜN VE CENAZELER…

Çorumluoğlu, Kurban Bayramı etkisinin de hala devam ettiği hatırlattı ve “Bayramdaki bulaşlar şu anda kesilmiş durumda değil. Bugünkü rakamlarda da bayramdaki artışın önemli olduğunu düşünüyoruz. Vakalarda yüzde 30 civarında Bayramdan dolayı bir artış var, yaklaşık bu kadar da düğün ve cenazelerden artış var. Moralimizi bozmayacağı ama maske, mesafe ve hijyeni de gözden uzak tutmayacağız.” ifadelerini kullandı.

BASINA TEŞEKKÜR, İŞ YERLERİNE UYARI VEYA KUTLAMA…

Koronavirüs’le mücadelede basının da olumlu katkı verdiğini ifade eden Çorumluoğlu, daha sonra iş yeri denetimlerine devam etti. Denetimlerde gerekli önlemleri alan İş yeri sahipleri ile çalışanları kutladı, eksikler konusunda uyarıda bulundu ve bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu.

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
1009 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ