logo

BELEDİYE, EL DEZENFEKTANI ÜRETİMİNE BAŞLADI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınına karşı el dezenfektanı üretimine başladıklarını bildirdi. Posbıyık, Sülaymanbeyler köyünde belediye uhdesindeki Su Arıtma Tesisleri içinde kurulan dolum alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, salgının baş gösterdiği andan itibaren erken önlemler aldıklarını söyledi ve üretilen dezenfektanların ilçedeki tüm hanelere dağıtılacağını belirtti.

Kdz. Ereğli Belediyesi,Sülaymanbeyler köyünde belediye uhdesindeki Su Arıtma Tesisleri içinde el dezenfektanı üretimine başladı.

POSBIYIK “KOLAY İŞ DEĞİL, TAKDİR EDİLMELİ”

Kdz. Ereğli Beldiye Başkanı Halil Posbıyık, gazetecilerle birlikte gezdiği tesis hakkında açıklamalarda bulundu. Tesiste el dezenfektanı ürettiklerini belirten Posbıyık,”Tesise paket halinde getirilen ürünler dolumu yapıldıktan sonra etiketlenecek ve bir dezenfektan, 4 tane maske, 2 tane sabun ve içinde bilgilendirme broşür ile birlikte Cumartesi günü saat 10.00’da 31 mahalleye 31 araç ile birlikte dağıtıma başlayacağız. Belediye birimlerimiz, korona virüs ilk konuşulmaya başlandığı an bütün materyalleri çıkartmışlardı. Siparişlerimizi yapmaya başlamış ve tüm depolarımızı ilaçlarla doldurduk. Bu durumun ne kadar süreceğini bilmediğimiz için ileriye matuf şuanda depolarımız dolu vaziyette. Takdir etmenizi istiyorum; Türkiye’de alkol bulmak öyle kolay bir iş değildir. Nereye giderseniz gidin bulamazsınız ama biz alkolümüzü bulduk. Büyük bir çaba içinde materyalleri bir araya getirmek sureti ile hazırlıklarımızı hat safhaya getirdik.”dedi.

“TEK BİR ŞEY İSTİYORUZ, EVDEN ÇIKMAYIN”

Dezenfektanın Eczacı ve kimyagerler ile birlikte yapılan bilimsel bir çalışma neticesinde üretiminin yapıldığını söyleyen Posbıyık, “Biz, Ereğli Belediyesi olarak; korona ile mücadeleye daha başından beri mücadele ediyoruz. Ereğli halkını başaralı kılacağıma inanıyoruz. Ereğli halkı, Ereğli Belediyesi’ne güvensin istiyoruz. Ama onlardan tek bir şey istiyoruz, evlerinden çıkmasınlar. Maske, dezenfektan ve sabunlarını Cumartesi’den itibaren bütün dairelere tek tek dağıtacağız. Türkiye’de bunun örneği yok. İlk defa bölgemizde, kendi çöplüğümüzde başarılı olmaya çalışıyoruz. Lütfen evlerinizden dışarıya çıkmayın ve sosyal mesafeyi koruyun. Gerisini Ereğli Belediyesi’nde çalışan ekiplere bırakın.

“DENENDİ, TEST EDİLDİ”

Karadeniz Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca ise ilçedeki bir eczacının ‘dezenfektan üretebilir’ yetkisi ile üretime başladıklarını ifade etti ve “kimya binamızdan tesisatları kurarak; başta eczacı Aslı Hanım ve kimyagerler ile birlikte sistemi başlattık. Üretimi yaptıktan sonra gerekli deneme kullanımlarını gerçekleştirdik ve herhangi bir alerji durumlarını kontrol ettik. Üretime Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı genelgesine göre formüle ederek gerçekleştirdik” diye konuştu.

Gezinin sonunda ise korumalı elbiseler giydikleri görülen tesis çalışanları “Biz sizin için çalışıyoruz siz bizim için evde kalın” notu göstererek objektiflere poz erdiler.

Paylaşın:
773 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ