logo

BELEDİYE, ERDEMİR’LE ‘BARIŞ SÜRECİNİ’ BAŞLATTI!

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Şubat Ayı meclis toplantısı öncesinde gündem dışı yaptığı uzun konuşmada OYAK/Erdemir’e yönelik eleştirilerini durduğunu açıklayarak, “Erdemir için iyi olan Ereğli için de iyi olsun. Meselemiz bu. İstiyoruz ki yeni bir süreç başlasın. Birbirimizi anlayalım. Şehrin talepleri dikkate alınsın.” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Şubat Ayı meclis toplantısı öncesinde gündem dışı yaptığı uzun konuşmada Erdemir’le ilişkilerde yeni bir süreç başlatmak istediğini açıkladı.

OYAK/Erdemir’e yönelik eleştirilerini durduğunu açıklayan Posbıyık, basına dağıttığı yazılı metinde şu ifadeleri kullandı:

Ben genç bir mühendis olarak Belediye Başkanı seçildiğimde bile 20 yıllık Erdemirliydim. Her zaman söylüyorum; Erdemir hepimizin, ülkemizin gözbebeği oldu. Fabrikada bir sorun çıktığında, alanımız olsun olmasın, gece gündüz demez, koşardık; bir yardımımız olur belki diye sorumluluk duyardık, aidiyet hissederdik.

“MÜCADELEM EN DOĞRUSU OLSUN DİYEDİR”

Ereğli ve Erdemir iç içe geçmiş, etle tırnak gibidir. O nedenle “Erdemir yabancılara satılmasın” diye mücadele verdik ve buna ben öncülük ettim. OYAK’a satıldığında milli bir kuruluşumuza satıldı diye içimiz rahatladı. Benim mücadelem, Erdemir ve çalışanları için, Ereğli halkı için her zaman en doğrusu olsun diyedir. OYAK’ın tutumlarına dair eleştirel açıklamalarım da bu nedenledir.

“OYAK GURUR KAYNAĞIMIZDIR”

Erdemir ülkemizin ve dünyanın değerli sanayi kuruluşlarından biridir, bir dünya markasıdır. OYAK’ın yalnızca sanayici kimliğinin olmadığının da bilincindeyiz. OYAK, bu ülke için canını ortaya koyan askerlerimize, şehit yakınlarına sahip çıkan, koruyan bir kurum niteliğiyle aynı zamanda gurur kaynağımız.

“ERDEMİR İÇİN İYİ OLAN, EREĞLİ İÇİN DE İYİ OLSUN İSTİYORUZ”

Havamızın, denizimizin temiz olması için önlem almalarını istemek hepimizin hakkı. Biliyorum, onları canavara benzetmemden de çok rahatsız oldular. Ama bu bir metafordur, benzetmedir. Derdimiz Erdemir-OYAK yönetimini incitmek değil. Sadece etkili bir şekilde dikkatlerini çekmek istedik, çektik de… Tabii ki yaklaşık 6 bin kişinin çalıştığı, emeklileriyle, aileleriyle çok büyük bir kesimin hayatına dokunan, ülke ekonomisi için büyük önemi bulunan bu büyük tesis için de en iyisi olsun isteriz. Erdemir için iyi olan, Ereğli için de iyi olsun. Meselemiz bu. İstiyoruz ki yeni bir süreç başlasın. Birbirimizi anlayalım. Şehrin talepleri dikkate alınsın.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Bu nedenle, arasında canavar benzetmemizin de yer aldığı sert sözlerimizi bir dosyaya koyup kapağını kapatıyor, çekmeceye koyuyoruz. Dilerim Erdemir, Ereğli’nin önceliklerini dikkate alacak adımlar atara. Biz de belediye olarak Erdemir’e destek olmak için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Dilerim yeni süreçler yaşanır ve bu süreçlerden Erdemir ve Ereğli halkı olarak karşılıklı pozitif sonuçlar elde ederiz.

“YENİ BİR SAYFA AÇALIM”

Yumruğumu sıkmadığımı, elimi uzattığımı daha önce de vurgulamıştım. Bu kez de diyorum ki yeni bir sayfa açalım, biz Belediye olarak Erdemir için ne yapabiliriz, Erdemir Ereğli halkı için neler yapabilir, artık bunları konuşalım ve somut adımlar atalım.

  • Haber yayına hazırlandığı sırada, meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam ediyordu…

Paylaşın:
1327 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ