logo

BELEDİYE HİZMETLERİ MECLİSTE KONUŞULDU

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Aralık ayı Meclis toplantısı sırasında belediyecilik hizmetlerine yönelik önemli açıklamalar yaptı.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Aralık ayı Meclis toplantısı sırasında önemli açıklamalar yaptı. Belediye’nin çalışmaları konusunda ayrıntılı bilgi veren Posbıyık, projelerin, hazırlanma ve onay süreçlerinin zaman aldığını ancak birbiri ardına tamamlanacaklarını söyledi. Yıkılan belediye binasının yerine yapılacak bilim sanat kültür merkezi binasının Anıtlar Yüksek Kurulu’nun incelemesinde olduğunu ve son aşamaya geldiğini söyleyen Posbıyık, Kurul temsilcilerinin 11 Ocak’ta bir kez daha Ereğli’ye geleceklerini açıkladı. Posbıyık, AKM binasının çatı ve dış cephe yenilemelerinin başladığını, içiyle ilgili olarak Opera Bale Vakfı temsilcilerinin verdiği bilgiler çerçevesinde proje hazırlandığını ifade etti. Posbıyık, Su Ürünleri’nin modern bir yapıya kavuşturulacağını, Elmatepe’ye yüzme havuzu için yer vereceklerini, yolculara indirme yeri yapıldığını açıkladı.

Kent Meydanı projeleri için 550 bin TL’ye anlaşma yapıldığını açıklayan Posbıyık “Belediye Binası, Kent Meydanı ve Otopark, projelere yerleştiriliyor şu anda.” dedi. Posbıyık; şehir trafiği, su ürünleri kooperatifi, Kepez parka alanı, Elmatepe’ye yüzme havuzu, Eski terminal alanına otobüs bileti satış noktaları,  İmar revizyon  tadilatı konularına açıklık getirdi.

Posbıyık ayrıca önceki dönemde Erdemir’le imzalanan HES Baraj prokolünü konu ederek, “Ereğli’nin suyunun kesilmesi için idam fermanı” tanımlamasında bulundu ve “Bu Ereğli halkına yazık değil mi? Ereğli halkı susuz kalacak. Sadece kuraklık olduğu zaman değil, HES Projesi çalışmaya başladığı zaman bizim suyumuz, onların suyu ayrılacak, borular bypass edilecek. 15 gün mü bir ay mı sürer bilmiyorum Ereğli susuz kalacak. Eğer Ereğli olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmazsak , hep beraber birlikte mücadele etmezsek, bu OYAK’ın acımasız durumuna göz yumarsak yarın benim yüzüm kızarmayacak, bu mücadeleye destek vermeyenlerin yüzü kızaracak.” Diye konuştu.

MAHKEMENİN GÜLÜÇ’ÜN EREĞLİ’YE BAĞLANMASI KARARI..

Öte yandan; Gülüç Belediye Başkanı’nın, kendi sınırlarında olmamasına rağmen, kirlilik yarattığı iddia edilen cüruf tesisleri için “mahsuru yoktur” yazısı yazdığını, Eski Erdemir Plajı’nı Ereğli’ye verdirtmemek için baskı yaptığını ve yanlış bilgilerle yöneticileri yanılttığını ifade eden Posbıyık, “Gülüç Belediye Başkanı, Ereğli halkının hakkını gasp etmeye çalışırsa, Gülüç’ün Ereğli’ye bağlanmasıyla ilgili mahkeme kararının uygulanmasını talep ederiz. Karşı mücadeleye geçeriz” dedi.

Paylaşın:
801 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ