logo

BELEDİYE, KADINA ŞİDDETLE MÜCADELEYE DESTEK VERDİ

Kdz. Ereğli Belediyesi 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü nedeni ile Kent Müzesinde iki ayrı etkinliğe ev sahipliği yaptı. Eğitimci Yazar Gül Güleryüz kitaplarını imzaladı ve kitapseverlerle sohbet etti. 20 sanatçının katılımıyla Plastik Sanatlar Sergisinde ise kadına şiddetin farklı bakış açılarıyla ele alındı.

Kdz. Ereğli Belediyesi Kent Müzesi’nde, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’nde iki ayrı etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliklere, Kadın Gücü Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Neriman Posbıyık, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Naile Bingöl, Yazar Ferhan Topçu, Şair Ayşe Eren, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar ve kitapseverler katıldı. Kdz. Ereğli Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen etkinliklerde Belediye Başkan Danışmanları Nergis Bozkurt ve Nart Bozkurt da yer aldı.

GÜLERYÜZ’DEN İMZA VE SÖYLEŞİ

İlk olarak Eğitimci Yazar Gül Güleryüz kitaplarını imzalayarak katılanlarla sohbet etti. Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’nün tarihçesi hakkında kısa bilgi veren Güleryüz, Türkiye’deki şiddet kültürüne ilişkin saptamalar yaptı ve soruları yanıtladı. Kent Müzesi bahçesinde yapılan imza ve söyleşi etkinliğinin bir bölümüne mahalle sakinleri ve çocuklar da katıldı. Yoldan geçerken annesine “Burada yazar var, yanına gitmek istiyorum” diyen bir öğrenci, Güleryüz’le bir süre sohbet edip, büyüyünce yazar olmak istediğini söyledi. Çocuklar hep bir ağızdan “Yaşasın kitaplar ve çocuklar” diye bağırdılar.

‘TAVIR’ SERGİSİ İLGİ GÖRDÜ

İmza ve söyleşi ardından 20 sanatçının katılımıyla gerçekleşen Plastik Sanatlar Sergisi’nin açılışı yapıldı. “Tavır” isimli serginin açılışında konuşan Sergi Kuratörü, Ressam Sevinç Yıldız Güzen, Ereğli’den ve Ereğli dışından 20 sanatçıyla birlikte kadına karşı şiddete hayır, demek için böyle bir sergiyi hazırladıklarını anlattı, katkıda bulunanlara teşekkür etti. Kent Müzesi’nin bütün katlarına yayılan sergi, büyük ilgi gördü. Sergi, 3 Aralık’a kadar Belediye Kent Müzesi’nde açık olacak.

Paylaşın:
430 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ