logo

BELEDİYE OYUNCAK EVİ, ÖĞRETMEN ADAYLARIYLA BULUŞTU

Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi, “Okul Öncesi Öğretmen Adayları Oyuncak Müzeleriyle Buluşuyor” konulu TÜBİTAK destekli projeye ev sahipliği yapıyor. Kdz. Ereğli Belediyesi ile Bülent Ecevit Üniversitesi’nin işbirliğiyle gerçekleşecek projenin açılışı yapıldı.

Kdz. Ereğli Belediyesi ve Ereğli Eğitim Fakültesi’nin işbirliğinde Belediye Oyuncak Evi’nde “Okul Öncesi Öğretmen Adayları Oyuncak Müzeleriyle Buluşuyor” konulu TÜBİTAK destekli projenin açılışı yapıldı.

Oyuncak Evi’ndeki açılışa Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Soner Yavuz, Proje yürütücüsü Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç.Dr. Sadiye Keleş, Oyuncak Evi Koordinatörleri Nergis Bozkurt, Nart Bozkurt, Kültür Müdürü Muhammet Ali Ateş, Özel Kalem Müdürü Faruk Deniz, ilgili yöneticiler, farklı üniversitelerden öğretim üyeleri ve okul öncesi öğretmen adayları katıldı.

POSBIYIK: “OYUNCAK EVİ, BÖLGEMİZDEN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, açılışta yaptığı konuşmada 11-16 Ekim tarihleri arasında Oyuncak Evi’nin mekanlarını bu proje için açmaktan mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“Kdz. Ereğli Belediyesi olarak bu çalışmaların, çabaların paydaşı olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Çok değerli arkadaşlarımız Oyuncak Evi’ni bir ilçede hayata geçirdiler. Vilayetlerde ancak böyle şeyler oluyor. Kdz. Ereğli Belediyesi proje koordinatörleri Nart ve Nergis Bozkurt önderliğinde bu proje Ereğli’de hayata geçirildi. Ama sadece binaların yapılması çok önemli bir şey değil orada eğitim ve öğretimin yapılması çok önemli. Bunun olması için de sadece miniklerin oyuncaklarla oynaması değil aynı zamanda öğrenci ve akademisyenlerle bilimsel çalışmaların yapılması son derece önemli. İşte bugün bu çabaların mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projelerin daha da büyütülmesi için her türlü çabayı göstereceğiz ve destek vereceğiz.

Oyuncak Evi, 3 ay gibi çok kısa bir süredir faaliyetlerine başlamış olmasına rağmen, inanılmaz ilgi gördü. Burası özellikle hafta sonu etkinlikleriyle, atölye çalışmalarıyla cıvıl cıvıl bir merkez oldu. Aileler yalnızca Ereğli’den değil, çevreden de çocuklarını buraya getiriyorlar. Ritimden, arkeolojiye, tahta oyuncak yapımından, animasyona kadar pek çok konuda çalışmalar planlanıyor. Bu faaliyetlerin, çocukların gelişimine büyük katkısı olduğuna inanıyorum.

Paylaşın:
383 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ