logo

BELEDİYE PERSONEL ŞİRKETİ ÇALIŞANLARINA ENFLASYON ZAMMI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, toplu sözleşmenin bitmesine 6 ay olmasına rağmen belediye personel şirketi çalışanlarına yüksek enflasyon nedeni ile ek zam yapıldığını açıkladı. Belediye-İş Sendikası ile imzalanan ek protokole göre en düşük işçi maaşı 5 bin 16 TL oldu. Başkan Posbıyık; “Ailenizle birlikte güle güle harcayın, hayırlı olsun “ dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu sözleşmeye ek protokol imzalanarak çalışanlara yeniden zam yapıldı.

Belediye Basın Bürosundan verilen bilgiye göre ; Başkan Halil Posbıyık, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak Belediye Personel Şirketi çalışanı 794 işçisi kapsayan ek zam protokolünü Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş ile imzaladı. Başkan Posbıyık, müjdeli haberi AKM Nikah Salonu’nda toplanan belediye işçisine duyurdu.

“ÇOK ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUZ”

Konuşmasında ülkenin zor günlerden geçtiğini ifade eden Posbıyık, enflasyonun yükseldiğini hatırlatarak zorunlu olunmamasına rağmen işçi kadrosuna ek zam vermeyi uygun bulduklarını söyledi. Belediyenin hiç bir kamu ve özel kuruluşa borcu olmadığını belirten Posbıyık, “Elektrik, mazot bunların hepsi zamlandı, bizde de maliyetler katlanıyor. Allah’a şükürler olsun. Uzun yıllardan beri çalıştığımız için belediyeyi çok iyi noktalara götürmeye çalışıyoruz.” dedi.

DETAYLARI BİZZAT PAYLAŞTI

Posbıyık, 2019 yılında göreve seçildiğinde belediye şirket personelinin sendikasız olduğunu, kendi döneminde işçilerin sendikalı olduğunu vurgulayarak, “Sizlerle beraber sendikalı olduktan sonra ilk toplu sözleşme ilk bana ve ekip arkadaşlarıma nasip oldu, imzaladık.” diye konuştu.

Haziran ayında toplu sözleşme yapılıncaya kadar, enflasyon gerekçesi ile ara zam verme kararını açıklayan Posbıyık, zam kararının detaylarını “Yevmiyelere 15 TL zam miktarını güncelleyerek 25 TL’ye çıkardık. Ayrıca; aylık 650 TL brüt seyyanen sosyal paket adı altında bir zam daha verdik. Bu şekilde en düşük şirket personel işçi maaşı; bekar, çocuksuz, kıdem ve sorumluluk hariç, yol ve yemek dahil 5 bin 16 TL’ye yükselttik. Bu zammı, zorunlu olmamamıza rağmen vicdanımızla, meclis üyelerimizle sizin durumunu bildiğimiz için yapıyoruz…” sözleri ile paylaştı.

MORAL MOTİVASYON KONUŞMASI…

Posbıyık, moral-motivasyon ifadeleri ile sürdürdüğü konuşmasında, “Ben ve ekip arkadaşlarım, meclis üyelerimiz, çalışma arkadaşlarımız, başkan yardımcılarımızla birlikte biz sizi seviyoruz. Ereğli Belediyesi’nde ne kadar güzellikler oluyorsa bu eser sizlerin sayesinde oluyor. Emeğinizle çalışarak bunu ortaya koyuyorsunuz. Haziran ayında tekrar toplu sözleşmeye oturacağız. Hakkınızı vereceğiz yine Allah nasip ederse. Ailenizle birlikte, çocuklarınızla biberlikte hep mutlu olun. Biz bunu istiyoruz. Hepinizi seviyorum.” dedi.

İŞ DİSPİLİNİ UYARISI!

Uzun konuşmasının son bölümünde çalışma hayatı ile ilgili belediye çalışanlarına çağrı yapan Posbıyık, şöyle dedi:

” Sağlıklı olun, sağlığınıza dikkat edin. İş saatlerinde disiplin istiyorum. Bizim size gösterdiğimiz anlayışa göre siz de Ereğli halkı için biraz daha fazla çalışmak üzere bize destek olun. El ele vererek birlikte Ereğli’yi en iyi noktaya getirelim. Ereğli’nin her yerinde çalışmalarımız var. Havaların ısınması ile birlikte daha bir hızlı çalışma içerisine gireceğiz.”

KATILIM :

Başkan Posbıyık’ın işçilerle toplantısına, eşi Neriman Posbıyık, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, sendika temsilcileri ve çok sayıda işçi katıldı.

Paylaşın:
403 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ