logo

BELEDİYE, RUHSAT KESMEK İÇİN PROJE BEKLİYOR!

Karadeniz Ereğli gündeminde 10 yıldır olan ‘BEÜ bünyesinde Yeni Kampüs kurulması’ bir türlü sonuçlanmıyor. Şimdi de belediye tarafından rektörlüğe gönderilen projenin imzalanıp kaşelenerek ruhsat işlemleri için tekrar belediyeye gönderilmesi bekleniyor.

SÜREÇ:

1969 yılından bu yana Süleymanlar Mahallesinde faaliyet gösteren Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinin Ömerli Mahallesine taşınmasına 2010 yılında karar varildi. 2011 Kasım ayında inşaatına başlanan hastane 2014 yılında Ömerli mahallesi Kaynarca caddesindeki yeni modern binasına taşındı. Devlet Hastanesinin yeni yerine taşınması karar verilmesinden bu yana ilçedeki tüm dinamikler Ereğli’nin en güzel yerine Bülent Ecevit Üniversitesi Bünyesinde bir kampüs kurulması yönünde irade beyan ettiler.

SORUNLAR TEK TEK ÇÖZÜLDÜ, KAYNAK BİLE YARATILDI

Önce devir işlemleri yapıldı, ardından bölgenin askeriye sınırlarına yakın olması nedeni ile mevzuatla ilgili sıkıntılar çıksa da sorunlar çözüldü. Hatta ilçe bağışçıları tarafından önemli tutarda finansman kaynağı oluşturuldu ve inşaatın fiilen başlanması beklenmeye başlandı.

“NEYİ BEKLİYORUZ?”

Ancak şimdilerde; Kdz. Ereğli Belediyesinin inşaat ruhsatı verebilmesi için rektörlükten imzalı-kaşeli proje beklenildiği Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından Aralık ayı meclis toplantısında bizzat açıkladı. 2 Aralık Perşembe gününden bu yana projenin rektörlük tarafından imzalanıp-kaşelenerek 30 dakikalık mesafedeki belediyeye gönderilmesinin bu kadar uzun sürmesi ise “neyi bekliyoruz?” sorusunu akıllara getirdi.

Paylaşın:
487 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ