logo

BERNARD EREĞLİ’YE HAYRAN KALDI!

  • Ömrünü eğitime adamış bir eğitici, siyasetçi  Bernhard Recker ve eşi Sylvia-Adam Recker ile misafir olarak Kdz. Ereğli’ye geldi. Ereğli’de Haber Hayat Yayıncılık’ın Almanya fahri muhabiri Adem Türkoğlu’nun sorularını yanıtlayan Recker, hayran kaldığı Ereğli’de gördüğü ilgiden memnuniyetini ifade etti.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine misafir olarak gelen Almanya vatandaşı Bernhard Recker, eşi Sylvia-Adam ve dostları Metin Öner’le birlikte gezdiği Ereğli’de Haber Hayat Fahri Muhabiri Adem Türkoğlu aracılığı ile özgeçmişini ve hayata bakışını Haber Hayat Okurları ile paylaştı.

Kendisini Türk dostu olarak tanımlayan sıcakkanlı insan Recker, gençlerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ve Türkiye’yi/Türkleri tanımaktan duyduğu memnuniyeti şöyle ifade etti :

BERNİ EREĞLİ’DE…

Ben Bernhard Recker, ama “Berni” diyebilirsiniz.

18 Haziran 1939’da Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Ahlen kasabasında doğdum. Altı yaşıma kadar savaşın icinde büyüdüm. Savaş sonrası yoklugun yanısıra babamı 16 yaşımda kaybettim.

Babamı topraga verdikten kısa bir süre sonra öğretmenlerim anneme ve bana okulu bırakmam için baskı yaptılar.

Gittiğim okulda şehrin ilerigelenleri ve varlıklı ailelerin çocukları okuyordu. Sınıf öğretmenim annemi okula çağırıp okuldan alinmamı ve işe gitmemi söyledigi sözler hala kulagimda cinliyor. Bu olaylar motivasyonumu daha da tetikledi.

O gün kendime söz verdim. Öğretmen olacaktım ve hiçbir öğrencim maddi sıkıntılardan dolayı eğitimden mahrum bırakılmayacak, okuldan atılmayacaktı.

KIDEMLİ EĞİTİMCİ

Okuldan sonra arkadaşlarım gezerken, ben fabrikalarda tuvalet temizliği gibi işlerde çalışarak okulumu, eğitimimi bitirdim. Öğretmen ve daha sonra Okul müdürü olarak 27 sene hizmet verdim. Her yıl tüm öğrencilerimi tek tek evlerinde ziyaret ederdim. Bir öğretmen ancak aile ortamını görürse çocukların derslerindeki kötü değişiklikleri ve sorunları anlayabilir. Hayatımda ilk kez 42 yaşımda tatile çıktım.

SİYASET VE STK YILLARI

Eğitimdeki sorunları ve zorlukları ilk elden bildiğim için Velilerin ve arkadaslarimin önerisiyle siyasete atıldım. 17 yıl boyunca Parlamento’da partimin spor ve eğitim sözcüsüydüm. Siyasi hayatımın sona ermesinden sonra sevgili eşim Sylvia ile birlikte “Kimse Kaybolmasın” derneğimizi kurduk. Son 12 yılda 450’ye yakın cogunlugu  yabancı uyruklu genclere, sevdikleri meslekte staj yapmaları veya yüksek okullara devam etmeleri için destek verdik.

“GENÇLERLE GENÇLEŞİYORUM”

Şimdi 83 yaşındayım ve gençlerin arasında olmak beni gençleştiriyor.

60 yili aşkın süredir misafir isçiler olarak gelen, Almanya’nın kalkınmasına çok büyük katkıları olan Türklerle bir arada yaşamamıza rağmen Türk Dostlarımız ve Türkiye hakkında Medyadan duyduklarımızdan fazla bilgimiz yok maalesef.

Daha önce Dostum, Adem Türkoğlu ile İstanbul’a (Istanbul Ticaret Odasinin davetlisi) olarak gelmiştik.

Kendisi, bizi Türkiye’nin sadece İstanbul veya Akdeniz’in turistik bölgelerinden ibaret olmadığına, Karadeniz Ereğli’yi mutlaka görmemiz gerektiğine ikna etti. Bu güzel teklife hayır diyemedik ve geldik. Ereğli’deki güzel anılarımı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarım…

Paylaşın:
939 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ