logo

BEÜ ‘İLETİŞİM’İN HEDEFİ: ULUSLARARASI FAKÜLTE

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Çelik, fakültenin Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde kontenjan sayısının yüzde 100’üne ulaştıklarını ifade etti. Çelik, diğer bölümlerin de aktif olmasıyla birlikte fakültenin uluslararası fakülte olacağını aktardı.

ZBEÜ Basın Yayın Koordinatörü Fehmi Gür’ün hazırlayıp sunduğu online tanıtım günleri programına konuk olan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Çelik, fakülte hakkında bilgiler verdi. Fakültede aktif olan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde yüzde 100 doluluk oranına ulaştıklarını aktaran Çelik, fakültenin tercihler arasında ilk üçte olduğuna dikkat çekti.

Çelik “Tercih edilen bir fakülte, bizim içi gurur verici”

İletişim Fakültesinin yeni olmasına rağmen ilgi gördüğüne dikkat çeken Fehmi Gür, yerel basının fakülteyi önemsediğini söyledi.
İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Çelik’de 2019-2020 güz döneminde öğrenci almaya başladıklarını belirterek, “Fakültemiz genç bir fakülte. Kadromuz genç. 2019-2020 güz döneminde biz öğrenci almaya başladık. Fakültemize öğrenci alımını biz halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü üzerinden yaptık. Kontenjanımızın tamamını doldurduk. Yüzde 100 doluluk oranına eriştik. Kontenjanımıza 51 kayıt aldık. İstatistiklere baktığımızda Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerine baktığımızda öğrencilerimizin neredeyse yarısının ilk üç tercihi içerisinde fakültemizin ilgili bölümünün olduğunu gördük. Bu bizim için gurur verici, tercih edilen bir fakülte olduğumuzu ve olacağımızı göstermektedir.” dedi.

“Amacımız gelecek profesyonellerini yetiştirmek”

Çelik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım’ın Türkiye geneline tercih edilen bölümlerden olduğuna ve iş olanaklarının fazlalığına işaret etti. Bölümün imkanları konusunda da bilgilendirmede buluna Çelik, “Etrafımızdan görmüş olduğumuz gibi özel sektör ve kamuda basın yayın ofisleri, halkla ilişkiler bölümleri git gide yaygınlık kazanmakta. Öğrencilerimiz buralarda basın koordinatörü veya halkla ilişkiler danışmanı olarak temelde yaptığımız iş bir iletişim. İletişim yönetimi. Günümüzde kamu kurum ve kuruluşlar haricinde aynı zamanda kişiler de. Halkla ilişkiler bir itibar yönetimidir. Bu itibar yönetimine iletişim yoluyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, özel sektör kuruluşlarının ihtiyacı var. Bu anlamda basın yayın koordinatörü olsun, halkla ilişkiler danışmanı olsun. Tanıtım koordinatörü olsun. Pek çok anlamda iş olanağına sahip. Gelecek olan öğrencilerimize şunu söyleyebilirim. Kendinizi evinizde hissedeceksiniz. Bizim amacımız özellikle yöntem bilimle disiplinlerarası iletişimi birleştirip gelecek profesyonellerini yetiştirmek. Teknolojiyi kullanabilen, iletişimin tüm araçlarını kullanabilen profesyonelleri yetiştirmek bizim amacımız” şeklinde sözlerini tamamladı.

Paylaşın:
655 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ