logo

BEÜ, SAĞLIKÇILARA ÇOKLAYICI VE SİPERLİK ÜRETİYOR

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ), siperliğin ardından solunum cihazları için çoklayıcı üretimine başladı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ), siperliğin ardından solunum cihazları için çoklayıcı üretimine başladı.

Zonguldak’taki hastanelerin taleplerini karşılamak amacı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) koordinasyonu ile başlatılan projeye BEÜ’de solunum cihazları için gerekli olan çoklayıcı üretimi ile katkı sağlıyor.

Üniversitenin basın bürosundan verilen bilgiye göre ; Solunum cihazları için çoklayıcı üretimlerine 3 boyutlu yazıcılarla başlandı. Grizu-263 Uzay Takımının katkıları ile birlikte bölge hastanelerinin ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

BEÜ’den konu ile yapılan açıklamada siperlik ve çoklayıcı üretimlerinin devam edeceği vurgulanarak şöyle denildi:

Grizu-263 Uzay Takımımızın başlamış olduğu koruyucu siperlik üretimleri de bir yandan devam ederken, Takımımız şu ana kadar toplamda 130 siperliği Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne teslim etti.

Ülkemizin içerisinde bulunduğu Koronavirüs salgını döneminde göstermiş olduğu çabalardan dolayı Grizu-263 Uzay Takımımıza ve 3 boyutlu yazıcı destekleri için Teknoparkımıza çok teşekkür ediyoruz.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak sağlık çalışanlarımızın ve halkımızın her zaman yanında olacağız. Hem cerrahi siperlik hem de solunum cihazları için gerekli çoklayıcı üretimine devam edeceğiz.

Paylaşın:
775 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ