logo

“BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLUNAMAZ”

  • ERMED) Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklama ile 30 yıl önce hain bir suikast saldırısı sonrasında hayatını kaybeden Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu ‘Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamaz’ ilkesi hala rehberimizdir.” ifadeleri ile andı.

Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği ERMED Yönetim Kurulu açıklamasına, “Araştırmacı, Yazar, Gazeteci Uğur Mumcu’yu saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. 30 yıl önce tam bugün, haince katledilen ustamızın ‘Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamaz’ ilkesi hala rehberimizdir.” ifadeleri ile başladı.

Mumcu’nun sözlerinden alıntılarla devam eden açıklamada şunlar kaydedildi:

“Ben Atatürkçüyüm…. Ben, Cumhuriyetçiyim… Ben Lâikim… Ben Antiemperyalistim… Ben Tam Bağımsız Türkiye’den Yanayım… Ben İnsan Hakları Savunucuyum… Ben, Terörün Karşısındayım… Ben, Yobazların, Hırsızların, Vurguncuların, Çıkarcıların Düşmanıyım.” sözlerinin sahibi Mumcu’nun bıraktığı iz, bugün de meslektaşlarımıza aydınlık yolu gösteren sönmez ışıktır.

“UNUTMAK NE MÜMKÜN!”

Katillerinin 30 yıldır bulunamamış olması ise aydınlıktan korkan karanlık güçlerin ve işbirlikçilerinin planlarının hala yürürlükte olduğunun göstergesi, ülke olarak uyanık olmamız gereğinin bir işaretidir.
Bu duygu ve düşüncelerle; Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetim Kurulu olarak “Vurulduk, asıldık, öldürüldük ey halkım unutma bizi!..” diye seslenen büyük ustamız Uğur Mumcu’yu tekrar saygı, rahmet ve minnetle anıyor, “Seni unutmak ne mümkün, ilkelerinin izindeyiz” diyoruz. Saygılarımızla.

Paylaşın:
230 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ