logo

BİLİM, KÜLTÜR, SANAT MERKEZİ 29 TEMMUZ’DA İHALEYE ÇIKIYOR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, meclis toplantısında, eski belediye binası yerine yapılacak olan Bilim, Kültür, Sanat Merkezi Projesi’yle ilgili müjde verdi. Posbıyık, hazırlıkların tamamlandığını ve 15 milyon TL’ye 29 Temmuz’da ihaleye çıkacaklarını açıkladı. Başkan Posbıyık, 2021, 22 ve 23 yıllarında Ereğli’yi şantiye alanına çevireceklerini söyledi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında Ereğli halkına önemli müjdeler veren Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın, bir müjdesi de uzun yıllardır atıl vaziyette bekleyen eski Belediye Binası yeriyle ilgili oldu. Posbıyık, buraya Bilim, Kültür, Sanat Merkezi yapmak için 15 milyon bedelle 29 Temmuz’da ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Ereğli’de atılıma geçtiklerini belirten Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Kdz. Ereğli, 2021, 2022 ve 2023’te altın yılını yaşayacak. Büyük bir atılıma geçiyoruz. Ereğli’yi şantiye alanına çevirmeye kararlıyız. Bu nasıl oluyor. CHP ve AK Parti grubunun birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi ve çok değerli çalışma arkadaşlarımın gece gündüz çalışmasıyla bu noktaya geliyoruz.  İyi bir performans yakaladık ve hızlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz.

Eski belediye binasının yerine yapacağımız Bilim, Kültür, Sanat Merkezi Projesi 15 milyon TL’ye mal olacak.  Siz değerli meclis üyelerimizden aldığımız destekle 10 milyonluk bir kredi talebinde bulunduk İller Bankası’ndan ama henüz bu kredi bize verilmedi.  Israrlı takiplerimize rağmen hala alamadık ama hiç önemli değil bizim paramız var.

İhaleye çıktık, bunun ihalesi her müteahhide verilmiyor arkeolojik kazılar olacağı için. 29 Temmuz’da ihalesi yapılacak. Turizm Bakanlığı’nın önerdiği müteahhitler ihaleye girecekler. Çalışmalarımız hazır, ihaleyi bekliyoruz. Ereğli’mize hayırlı olsun.”

Paylaşın:
452 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ