logo

“BİR DÖNEM DAHA BELEDİYE BAŞKANIYIM…”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral’ın karla mücadele konusunda kendisini telefonla aradığını ve “bu kış bir eksiklik oldu, atladık ama bir daha olursa bütün araçlar emrinde” dediğini açıklayarak teşekkür etti. Posbıyık daha sonra Erdemir’in 600 tane yapı kayıt belgesi aldığını ancak belgelerin belediyeye ne Erdemir ne de İl Çevre Müdürlüğü tarafından verilmediğini bildirdi ve “o yapı belgeleri bize gelecek….. Ben bir dönem daha belediye başkanıyım hayalle yaşama Erdemir” diye tepki gösterdi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Şubat Ayı Meclis toplantısı açılış konuşmasında gündemi değerlendirdi.

KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Konuşmasına şiddetli bir kış ayı geçirildiğine dikkat çekerek başlayan Posbıyık, “Ben bu yaşıma kadar Ereğli’de böyle kar görmedim, 40 saat devamlı yağdı” dedi. 31 mahallede karla mücadele çalışması yapıldığını belirten Posbıyık, önceliğin ana yollara verildiğini ancak herkesin aracının ve evinin önüne kadar hizmet beklediğini ifade ederek karla mücadeleye katkı verenlere teşekkür etti. Posbıyık Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral’ın da kendisini telefonla aradığını ve “bu kış bir eksiklik oldu, atladık ama bir daha olursa bütün araçlar emrinde” dediğini açıklayarak memnuniyet duyduğunu söyledi.

“İŞGAL ETMİŞLER”

Posbıyık konuşmasında, Erdemir içerisinde yer alan Gülüç kapı girişindeki 10 dönüm belediye arsasını otopark alanı olarak kullanacaklarını ve belediyenin çöp şantiyesini buraya taşıyacaklarını ve konunun önümüzdeki ay meclis gündemine getirileceğini açıkladı. Echomar Hastanesi karşısındaki alanın da belediyeye ait olduğunu tekrarlayan Posbıyık, “ele geçirmişler işgal etmişler. Orayı da inşallah bir şekilde hallederiz” diye konuştu.

İL ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜNE TEPKİ

Erdemir’in, belediyenin uyguladığı imar cezalarının mahkeme kararı ile iptal edildiğine dair basına yaptığı açıklamaya da tepki gösteren Posbıyık, “biz devamlı mahkeme kazanıyoruz ama demeç vermiyoruz, hoş karşılamıyoruz. İmar cezalarının affı mümkün mü, 600 tane yapı kayıt belgesi niye almış o zaman?” diye sordu. Yapı Kayıt belgelerini ne Erdemir’in ne de İl Çevre müdürlüğünün belediyeye vermediğini tekrarlayan Posbıyık, “İl çevre müdürlüğü kamu kuruluşudur, bağımsız bir kurum mudur” dedi ve “Böyle adalet hak-hukuk olmaz, o yapı belgeleri bize gelecek…. Ben bir dönem daha belediye başkanıyım; Erdemir,hayalle yaşama ” diyerek sert tepkisini ifade etti.

KENT MEYDANI İÇİN KAYNAK ARAYIŞI

Başkan Posbıyık ayrıca, Erdemir ofis yolu üzerindeki 3 restoran ve eski belediye binası ihalesinin yakında yapılacağını, Kent meydanı için finans kaynağı olmadığını ancak meclis kararı ile belediyeye ait mülklerin satışı ile kaynak yaratılabileceğini, kadın üretim kooperatifini desteklediklerini açıkladı.

Alemdar’ın 100 yılı kutlamalarının çok güzel geçtiğini ve belediye çalışanlarının muhteşem klip yaptıklarını belirten Posbıyık, emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Haber Yayına hazırlandığı sırada toplantı meclis gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam ediyordu.

Paylaşın:
955 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ