logo

BOZKURT: “ALLAH, BU MİLLETE BİR DAHA İHANET GÖSTERMESİN”

  • AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Av. Saffet Bozkurt, “FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016’da milletimizin iradesine, Cumhuriyetimize ve geleceğimize yönelik yapılan hain darbe girişimi karşısında halkımız sokaklara inerek darbe girişimini bozguna uğratmıştır” dedi.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Av. Saffet Bozkurt, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Açıklamasında demokratik yönetimi ortadan kaldırmayı hedefleyen Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), Cumhuriyete ve seçilmiş hükümete karşı devletin emanet ettiği silahları vatan evlatlarına doğrultarak kalkıştığı darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçtiğini belirten Bozkurt; “Allah bu millete bir daha 15 Temmuz gibi ihanetler göstermesin. Rabbim ülkemizin birliğini, dirliğini ve düzenini bozmasın; bozmak isteyenlere de fırsat vermesin” ifadelerine yer verdi.

Bozkurt, açıklamasında şunları kaydetti:

“Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu ve bu örgütü destekleyen askeri personel ile çok sayıda araç-gerecin kullanıldığı darbe girişimi, Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. 15 Temmuz 2016 tarihinde başlatılan hain darbe girişimi, 16 Temmuz sabahı Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda bastırılmış ve meydana gelen olaylar neticesinde darbeye karşı çıkan 251 vatandaşımız şehit olmuştur. 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde meydana gelen askeri darbe girişiminin halkımız başta olmak üzere, emniyet güçleri ve vatanseverler tarafından bastırılması sonrasında ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ olarak ilan edilmiştir.

Bugün milletimizin demokrasi zaferini kutlamak, kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu, vatan, millet, bayrak ve diğer bütün mukaddes değerler uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha yâd ediyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Milletimize maddi, manevi acılar ve kayıplar yaşatan 15 Temmuz ve benzeri ihanetlerin bir daha yaşanmaması için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumlulukların büyük özveri gerektirdiğini ve bu coğrafyada var olabilmenin, güçlü ve müreffeh olabilmenin temel şartlarının birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktan geçtiğini gayet iyi biliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi; 15 Temmuz gecesini şanlı bir tarih sayfasına çeviren ve son büyük destanımızı kanları ile yazan şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Gazilerimiz ile kalbi ülke sevgisiyle dolu olup, sokaklara çıkarak şanlı destanın bir parçası olan milyonlarca vatandaşımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

Paylaşın:
437 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ