logo

BOZKURT: “EREĞLİ’YE YENİ BİR FAKÜLTE KAZANDIRACAĞIZ”

  • AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, ERMED ziyaretinde “Ereğli’deki fakülte binaları bu zamana kadar hep hayırsever katkıları ile yapılmış. Bu duruma Zonguldak’ın bir özeleştiri olarak bakması lazım. Bu noktada ben, ‘kervan yolda düzülür’ diyorum. Biz bir başlayalım, Allah’ın izni ile oradan da hakkımızın ödeneceği şekilde yardım gelecek. Bunun yanı sıra İnşallah Ereğli’ye yeni bir fakültede kazandırmak istiyoruz” dedi. dedi.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, ilçede kurulu Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği’ni (ERMED) ziyaret etti.

10 Ocak Salı günü Haber Hayat Ofisinde kalabalık bir katılımla gerçekleşen ziyarette Dernek Başkanı Doğan Gönüllü ve bazı yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Bozkurt, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Başkan Gönüllü, ERMED’in kuruluş amacı ve çalışmaları ile ilgili bilgiler aktardığı Bozkurt’a, özellikle iktidar kanadınca hazırlanan ve dijital medyayı kapsayan resmi ilan ve reklama yönelik tasarının meslekte sıkıntılar yaşatacağını anlattı.

BASININ ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Bozkurt da. Basının dünya konjonktüründe yeri başka. Kuvvetler ayrılığının egemen olduğu tüm sistemlerde basın 4. Kuvvet olarak ön plana çıktığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
“Bu noktada halkı doğru bilgilendirme, yöneticileri de kendi öz eleştirilerini yapma noktasında basının önemi çok fazla. Bu noktada, basın gerçek anlamda görevini yerine getirdiği vakit, hem yönetenlerin de kendini eleştirme, yaptıkları hataları ortadan kaldırma ve daha iyiye gidebilme noktasında özeleştirilerini yapacaklarına inanıyoruz. Bu anlayışı benimsemiş bir teşkilatız, yapılan eleştirilere de açığız. Yaptıklarımızı gözden geçirme noktasında da kendi dizaynımızı yapıyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte, Ereğlimiz, İlimiz ve ülkemiz adına basının içinde bulunduğu sıkıntılar bir an önce giderilme noktasında hükümetimiz de gereğini yapacaktır.”

“KERVAN YOLDA DÜZÜLÜR”

Bozkurt ziyaretin ilerleyen kısmında ise özellikle İlçe Başkanlığına seçildiği süreçte ilçeye gelen Devlet yatırımlarından bahsetti.
Ereğli-Devrek karayolundaki çalışmalara hız verildiğini, Diş Hastanesi bina inşaatı, yeni cezaevi ve Üniversite kampüsündeki gelişmelerden bahseden Bozkurt, ERMED Başkanı Gönüllü’nün gündemde olumlu/olumsuz gelişmelerle ilgili verdiği detaylar üzerine, “Ereğli’deki fakülte binaları bu zamana kadar hep hayırsever katkıları ile yapılmış. Bu duruma Zonguldak’ın bir özeleştiri olarak bakması lazım. Bu noktada ben, ‘kervan yolda düzülür’ diyorum. Biz bir başlayalım, Allah’ın izni ile oradan da hakkımızın ödeneceği şekilde yardım gelecek. Bunun yanı sıra İnşallah Ereğli’ye yeni bir fakültede kazandırmak istiyoruz” dedi.

HASTANE VE ÇEVRE YOLU

ERMED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikri Kapan’ın, Ereğli Devlet Hastanesi kapasitesi ve Çevre yolu ihtiyacına yönelik sorularında ise şunları kaydetti:
“Ereğli Devlet Hastanemizde, günde ortalama 6-7 bin kişiye hizmet veriyor. Bu kapasitede çalışan bir hastane belki Zonguldak merkezde bile yok. Böylesi yoğunluğun olduğu yerde sıkıntıların olmama şansı yok. özellikle uzmanlık branşlarında doktor eksiği bulunuyor. Tabi doktor hizmetler iile ilgili son yıllarda TIP fakültelerinden mezun olan arkadaşlar genellikle kolay branşlar seçiyorlar. Bu nedenle daha nitelikle, uzman doktorlarda sıkıntı yaşanıyor. Bu konuda bakanlık da sıkıntı yaşıyor. Bunun için Bakanlığın çeşitli çözüm yöntemleri var. İnşallah yılbaşından sonra birçok doktor eksiğimiz giderilecek. Ereğlimizdeki hastane yetkililerimizle sıkıntı olmamasına adına sürekli görüşüyoruz. Belli bir sayının üzerinde hasta geldiğinde hemen acil doktor sayısı artırılıyor.

ÇEVRE YOLU

Çevre yolu ise İnşallah 2023 yatırım programı kapsamına alınacak. Bakanımız bunun sözünü de verdi. Yaraşlı Yörük Köyü altından tünellerle geçilecek olan Çevre yolu, Delihakkı yolu güzergahında ana yola bağlanacak, Tabi ki yine hastane kavşağına çıkan güzergah da olacak.”
Bozkurt, kalabalık yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, dernek üyelerine hediye takdim etti.

Paylaşın:
409 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ