logo

BOZKURT “TÜRK KADINI, TOPLUMUN İNŞASINDA EN TEMELDEDİR”

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, “ Türk milletinin tarihinde kadınlarımız her zaman cesareti, azmi, fedakârlığı ve çalışkanlığı ile var olmuştur. Türk kadını, toplumun inşasında en temelde yerini almıştır. ” dedi.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, 5 Aralık ‘Kadın Hakları Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, 1934 yılının Aralık ayında Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verildiğini hatırlatan Bozkurt;  “5 Aralık 1934 tarihinde ‘Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’ veren yasanın kabulü ile her yıl ‘Kadın Hakları Günü’ olarak kutlanmaktadır” dedi.

Bozkurt, şunları kaydetti:

“Milletlerin uygarlık yolunda gösterdiği ilerleme, kadına verdiği değer ile ölçülmelidir. Türkiye Cumhuriyeti; akıl ve bilimi temel alarak vatandaşlarımızı çağdaş dünyanın değerleriyle buluşturmuş, toplumsal yaşamın her alanında ‘Muasır Medeniyetler Seviyesi’nin üstüne ulaşmak için köklü değişiklikler gerçekleştirmiş ve bunun en somut örneği olarak 1934 yılında pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştır. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan yasanın kabulü, Cumhuriyet tarihinde demokrasi adına atılan en önemli adımlardan biri olmuş; bu yasa sayesinde, kadınlarımızın siyasi ve toplumsal hayattaki konumları daha da güçlenmiştir.

Türk milletinin tarihinde kadınlarımız her zaman cesareti, azmi, fedakârlığı ve çalışkanlığı ile var olmuştur. Türk kadını, toplumun inşasında en temelde yerini almıştır. Kadınlarımızın anayasa ile haklarının güvence altına alınması ve siyasal alanda söz sahibi olması, ülkemizin ekonomik ve sosyal alanlarda kalkınmasına da çok önemli katkılar sağlamıştır. Kadınlarımız da eğitimden spora, sanattan bilime, ekonomiden siyasete kadar pek çok alanda başarılarını kanıtlamış, ülkemizi gururla temsil etmiş ve etmektedirler.

Şunu da belirtmeliyim ki sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın kanayan yarası olan kadınların uğradığı haksızlıklar, ayrımcılıklar ve şiddet karşısında kadının yanında yer almak, insan olan herkesin görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 86. yıldönümünde Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyor; sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan Türk kadınını her alanda etkin kılan bir toplumun bireyi olmaktan gurur duyuyor, kadınlarımıza sağlık, mutluluk, başarı ve esenlikler diliyorum.”

Paylaşın:
581 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ