logo

BU KEZ KARAMAN’DAN SESLENDİ: “KDZ.EREĞLİ İL OLSUN”

  • MÜSİAD Karadeniz Ereğli Başkanı Kemal Gülbay, Karaman’da gerçekleştirilen Müsiad 107. Genel İdare Kurulu toplantısını değerlendirdiği açıklamasında, “Sunumumuz akabinde Genel Başkanımıza ve tüm katılımcılara Karadeniz Ereğli’mizin il olması ile ilgili desteklerini beklediğimizi bir kez daha ifade ettik” dedi. Başkan Gülbay, daha önce de gerekçelerini açıklayarak Kdz. Ereğli’nin il olması konusunda temaslarda bulunmuş ve açık desteğini ifade etmişti.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) 107. Genel İdare Kurulu, MÜSİAD Karaman ev sahipliğinde gerçekleştirildi. MÜSİAD Karadeniz Ereğli Başkanı Kemal Gülbay, 22-24 Eylül tarihlerinde düzenlenen toplantıları hakkında yazılı değerlendirmede bulundu.

Toplantıyı detaylarıyla değerlendiren Gülbay, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“İş dünyasının ve ekonominin gelişimine katkı sağlamak amacıyla, ulusal ve kurumsal gündemi ilgilendiren konu başlıklarında panellerin yapıldığı, derneğimizin çalışma ve faaliyetleriyle ilgili Genel Merkez ve Şube Yönetim Kurullarımızın görüş alışverişlerinde bulunduğu Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantılarımızın 107.’si, Karaman Şubemizin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

GİK Toplantımıza 75 ilimizden yaklaşık 500 kişiye yakın iş insanımız katılım sağlarken, Karadeniz Ereğli Şubemizden de benimle birlikte, Genel Merkezimiz Yönetim Kurulu Üyesi olan önceki dönem şube başkanımız Abdulkadir Çınar (Çınar Boru), Başkan Yardımcılarımızdan Gürhan Çalışkan (Ekosan Mühendislik), Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ayhan Günaydın (Falım İnşaat-Gıda), Baran Demirçin (BD Mühendislik), Mustafa Öztürk (Yıldız Elektromarket), üyelerimiz Hüseyin Acar (Acarsan Metal) ve Abdulkerim Sağlam (Kahverengi Kafe) ile Şube Müdürümüz Kemal Kurtul’dan oluşan toplam 9 kişilik bir heyetle programa iştirak ettik.

GENEL İDARE KURULUMUZUN İLK GÜNÜ BAŞKANLAR TOPLANTILARIYLA GEÇTİ

MÜSİAD 107. GİK programı kapsamında 1. gününde; Yönetim Kurulu üyelerimiz ve Komisyon başkanlarımızın Toplantıları ile Şube Personelleri toplantılarımız gerçekleştirilirken, ülkemizin ekonomik büyümesine katkı sağlayacak vizyoner fikirler ve iş birliği olanakları değerlendirildi. Başkanlar Toplantıları sonrasında yapılan, MÜSİAD 107. Genel İdare Kurulu Gala Programı, Karaman Valimiz Sayın Hüseyin Engin Sarıibrahim’in katılımıyla gerçekleştirildi.

KARADENİZ EREĞLİ’NİN İL OLMA GÜNDEMİ TEKRAR PAYLAŞILDI

Programın 2. Günü, yoğun ve önemli gündem maddeleriyle ilgili toplantıların yapılmasına sahne oldu, MÜSİAD Genel Merkez projeleri ile başarılı şube projeleri katılımcılarla paylaşıldı. Bizde 2024 yılında 24.’sünü düzenlemeyi planladığımız şubemizin geleneksel faaliyeti MÜSİAD Eğitim Başarı Ödül Töreni programı hakkında bir sunum yaptık. Sunumumuz akabinde Genel Başkanımıza ve tüm katılımcılara Karadeniz Ereğli’mizin il olması ile ilgili desteklerini beklediğimizi bir kez daha ifade ettik.

SEKTÖREL MASA TOPLANTILARIMIZLA İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Programa katılım sağlayan iş insanlarımızın birbirleriyle tanışmaları ve iş yapabilmelerine olanak sağlayabilmeleri amacıyla yapılan Sektörel masa toplantılarımızda, hem tanışma, hem iş yapabilme hem de sektörel sorunlarımıza yönelik görüş alışverişlerinde bulunabilme şansına sahip olduk.

MÜSTAKİL ÖZEL GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM FONU İŞ DÜNYAMIZIN BÜYÜMESİNE KATKI SAĞLAYACAK

Şube sunumlarından sonra Hedef Portföy Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Ercan Güner, Müstakil Özel Girişim Sermayesi Yatırım Fonu hakkında bilgiler aktardı. Müstakil Özel Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, iş dünyası ve girişimcilik konularında birçok önemli projeyi destekleyerek Türkiye’nin geleceğine dönük bir vizyonun parçası olmayı hedefliyor.

ORTA VADELİ PROGRAM (OVP) VE KÜRESEL EKONOMİ SUNUMU

İkinci günün öğleden sonraki sunumlarında Sayın Prof. Dr. Nurullah Gür, “Orta Vadeli Program (OVP) ve Küresel Ekonomi” sunumunda, kamu kesimi ve reel sektör için öngörülebilirliği artıracak kılavuz niteliğinde olan programın detaylarını daha iyi anlaşılması için MÜSİAD üyeleriyle bilgi paylaşımlarında bulundu.

MÜSİAD STRATEJİ PLANI KURUMSAL GELİŞİMİMİZ İÇİN YOL GÖSTERİCİ OLACAK

Genel Merkezimiz Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ünsal Sözbir tarafından, 2023-2025 MÜSİAD Strateji Planı hakkında bilgilendirmeler yapılırken, planın Türkiye’nin gelecekle ilgili hedeflerine odaklanırken, öte yandan da sosyal kalkınmaya yönelik sorumluluklarını yerine getireceğini ifade etti.

“ESNAF ZİYARETLERİ VE ZİMEM DEFTERİ ALIMLARIYLA ŞEHİR EKONOMİSİNE KATKI SAĞLANDI

Sosyal sorumluluk kapsamında aynı gün akşam Karaman’a gelen misafirler, şehri gezerek esnafın sorunlarını dinledi ve alışverişlerini yaptı. İlaveten MÜSİAD’ın devam ettirdiği kadim Osmanlı geleneği Zimem (Veresiye) Defterleri birkaç esnaftan satın alınarak ihtiyaç sahiplerinin borçları ödendi.

TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONU ÇERÇEVESİNDE ÇALIŞMALARIMIZA ARALIKSIZ DEVAM EDECEĞİZ

Genel İdare Kurulu’nun son gününde ise MÜSİAD Genel Başkan Yardımcıları katılımcılara, 2 yıllık gelecek dönem faaliyetleri hakkında detaylı sunumlarını yaptılar. MÜSİAD Genel Başkanımız Sayın Mahmut Asmalı kapanış konuşmasında, MÜSİAD olarak, tüm üyelerimizle ve çalışanlarımızla birlikte büyük ve güçlü “Türkiye Yüzyılı” idealini gerçekleştirmek adına, milletimiz ve ülkemiz için canla başla çalıştığımızı ifade etti.

Hükümetimizin ortaya koyduğu “Türkiye Yüzyılı” vizyonunun, ülkemizin potansiyelini ortaya çıkarma yolunda en önemli motivasyonlarımızdan biri olacağını belirten Genel Başkanımız, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, yerli ve milli teknolojilerle büyüyen bir ülke ekonomisinin, Anadolu irfanının gücüyle ve desteğiyle adeta şahlanacağını sözlerinde dile getirdi.

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE İDEALİNİ GERÇEKLEŞTİRMEYE KARARLIYIZ

Bizler büyük bir sorumluluk ve hassasiyetle güçlü Türkiye idealimizi gerçekleştirme yolunda her zamanki heyecan ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. MÜSİAD bugünlere inançla, dava aşkıyla ve sabırla geldi. İnşallah geleceği de birlikte şekillendireceğiz.

107. Genel İdare Kurulu Toplantımız ve toplantılarda alınan kararların, iş dünyamız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederken bu vesileyle, organizasyonun düzenlenmesi ve icrasında emeği geçen başta Genel Başkanımız, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Karaman Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerimiz, şube ve Gençlik Kurulu üyelerimiz ile profesyonel kadromuzu başarıyla geçen organizasyondan dolayı kutlarız.”

MÜSİAD ÜLKEMİZİN EKONOMİK OLARAK BÜYÜMESİNE VE KALKINMASINA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEK

MÜSİAD’ın Karaman’da düzenlediği bu büyük etkinlik, aynı zamanda Karaman’ın ekonomisini ve iş dünyasını da tanıtmak için bir olanak sağladı. MÜSİAD üyeleri, Karaman’ın ekonomik potansiyelini daha yakından keşfetme fırsatı buldular ve yerel iş dünyasıyla iş birliği olanaklarını incelediler. MÜSİAD’ın 107. Genel Kurulu, iş dünyası ve ekonomiye dair önemli bir vizyonu yansıttı. MÜSİAD, Türkiye’nin ekonomik büyümesini desteklemeyi ve iş dünyasının sürdürülebilirlik, inovasyon ve iş birliği konularındaki potansiyelini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.

.

İlgili haber işçin linki tıklayınız :

Paylaşın:
462 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ