logo

“BU PROJE İLE İSTİHDAMA VE EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Düzce’de Üniversite-Sanayi işbirliği ile hayata geçirilen İS-ME Projesi Çözüm Ortağı firmalarından Simge Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Durdu, projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu proje ile üniversite öğrencisi kardeşlerimiz teorik bilgiyi işyerlerimizde çalışarak pratiğe dönüştürmüş olacaklar, işletmeler ise nitelikli personel ihtiyaçlarını gidermiş olacak. Karşılıklı kazan-kazan  ilkesi ile hep birlikte Düzce’mize, ekonomimize ve istihdam vesile ile sosyal barışa katkı sağlamış olacağız.” dedi.

Düzce Valiliği, Düzce Üniversitesi ve Düzce Ticaret Odası işbirliğince, “İstihdam Meleği (İS-ME)” projesi başlatıldı. Projeye ilk etapta kentte faaliyet gösteren yapan 12 firma katıldı. Proje kapsamında üniversite öğrencileri ilgili olduğu firmalar ile eşleştirilecek. İş yaşamını ve disiplini iş yerinde öğrenecek olan öğrenciler, sektördeki eğiticilerden yerinde uygulamalı ders alacak.

9 Şubat’ta Düzce Üniversitesi Çalıştay Salonunda düzenlenen proje imza törenine; Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin ve aralarında Simge Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Durdu’nun da yer aldığı 12 firma yetkilisi katıldı.

REKTÖR DEMİRCAN ÇAKAR: “TÜRKİYE’DE İLK VE TEK PROJE”

İmza Töreninde konuşan ve projenin Türkiye’de ilk ve tek olduğuna dikkat çeken Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, projenin sürecini özetledikten sonra nitelikli iş gücü istihdamına olumlu katkısı olacağını ifade ederek,  “Proje kapsamında öğrencilerimiz bölümleri ile eşleştirilerek, sanayilere gidip eğitim alacaklar.” dedi.  

ŞAHİN: “2023 YILINA KADAR DÜZCE’DE 7 BİN 500 PERSONEL GEREKİYOR”

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin ise proje kapsamında istihdam edilecek personelin birebir eğitimler ile direkt sanayicilerin istediği şekilde eğitileceğini ve istihdamın artacağını belirtti ve ” Ticaret Kanunları yeniden yapılandırılıyor. Biz şimdiden bu yapılandırmayı yaptık. Her fabrikaya gidip incelemelerde bulunuyoruz. 2023 yılının sonuna kadar 7 bin 500 personele ihtiyacımız var. Üniversitemiz işbirliğinde hayata geçirilen proje kapsamında sanayilerin istihdam sorununu ortadan çıkaracak. Kadın ve erkek ayrımcılığını da ortadan kaldıracağız” şeklinde konuştu.

DURDU İMZAYI ATTI VE TEŞEKKÜR ETTİ : “KAZAN KAZAN İLKESİ İLE KATKI SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ”

İstihdam Meleği (İS-ME) Projesinin çözüm ortağı katılımcı firmalarından Simge Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Durdu ise imza töreni sonrası gazetemize yaptığı açıklamada, çözüm ortağı olarak projeye katkıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Projenin, üniversite Ticaret Odası ve Kamu işbirliği ile hayata geçirildiğini hatırlatan Durdu, “Bu süreçte yetkililerle görüşmeler yaparak istihdam açıklarımızı ve hangi konuda eleman yetiştirebileceğimizi belirledik. İS-ME  projesi ile üniversite öğrencisi kardeşlerimiz teorik bilgiyi işyerlerimizde çalışarak pratiğe dönüştürmüş olacaklar, işletmeler ise nitelikli personel ihtiyaçlarını gidermiş olacak. Karşılıklı kazan kazan  ilkesi ile hep birlikte Düzce’mize, ekonomimize ve istihdam vesilesi ile sosyal barışa katkı sağlamış olacağız. Bu vesile İle Başta Sayın Valimiz Cevdet Atay olmak üzere Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Nigar Demircan Çakar’a, Belediye Başkanımız Sayın Dr. Faruk Özlü’ye TSO Başkanı Sayın Tuncay Şahin’e ve öğrenci kardeşlerimize; şahsım, şirketlerim ve projede yer alan işletmeler adına teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

İmzalanan protokole göre, projeye ilk etapta 200 öğrenci dahil edilecek.

Paylaşın:
862 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ