logo

“BU SEÇİMDE ADAY DEĞİLİM… EREĞLİ-ALAPLI ÖNCELİKLENMELİ”

  • Ak Parti 21-22. Dönem Zonguldak Milletvekili, Sanayici Fazlı Erdoğan, 14 Mayıs genel seçimlerinde Cumhur İttifakına desteğini açıklayarak milletvekili aday adayı olmayacağını, Ereğli-Alaplı Bölgesine aday belirlemede öncelik tanınması gerektiğini ve ayrıca 2024 yerel seçimlerinde Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı Adaylığını düşünebileceğini söyledi. 

Ak Parti 21-22. Dönem Zonguldak Milletvekili, Sanayici Fazlı Erdoğan, Haber Hayat’tan Doğan Gönüllü’ye konuştu.

Gönüllü’nün talebi üzerine OSB’deki Erdoğan Metal Ofisinde gerçekleşen görüşmede; 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimlere yönelik soruları cevaplandıran Erdoğan, sözlerine 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde ve bölgede yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar dileyerek başladı.

“DÜNYA’NIN GÖZÜ TÜRKİYE’DE”

Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinin ülke genelinde heyecanla izlendiği kadar, yurtdışında da farklı kanallardan önemli bir şekilde yakından takip edildiğini söyledi. Tüm Dünya’nın gözünün Türkiye üzerinde olduğunu savunan Erdoğan, sık sık muhalefeti ve millet ittifakını eleştirerek, çok parçalı olmasının sakıncalarından söz etti ve “kendi aralarındaki fay hatlarında büyük bir hasar olursa, seçim öncesinde veya sonrasında birçok şeye gebe olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

 “Ak Parti ve Cumhur İttifakının ilkeli bir duruşu var, kayda değer bir tecrübesi var var, önce fikir, düşünce sonra konuşması var. Doğal olarak ben de Ak Parti’nin 10 sene milletvekilliğini yapmış bu dava içerisinde uzun yıllar boyunca görev yapmış birisi olarak sonuna kadar destekçisiyim” diye konuşan Erdoğan soru üzerine şöyle konuştu:

“ADAY ADAYI OLMADIĞIM HALDE….”

“işimin başındayım, aday falan değilim. Bu konuda gerek bölgemde gerek Ankara’da Cumhur İttifakının,  davamın arkasındayım, yanındayım. Öyle bir düşüncem yok bunu uzun zamandan beri söylüyorum siyasi hayatımda on yıllık ülkenin parlamentosunda görev yaptım Zonguldak’a temsil ettim; gururluyum mutluyum. Sağlığım elverdiği sürece bu dönemde yine partimin ve adayların yanında olacağım… Ben şu anda aday olmadığım halde dedikodularla, yanlışlıkları hala üzerinden bir takım alanlarda olmak isteyen alan genişlemesine adım atmak isteyenler var, onlar adına da üzülüyorum; sakın ha beni bu işlere karıştırmasınlar özellikle bugünlerde birliğin beraberliğin kardeşliğin böyle en ufak suistimale uğramaması lazım bizim buna ihtiyacımız var. Asla böyle bir hata yapmamalı ben de yapmam bir başkasının da yapmasını istemem ama Ereğli-Alaplı önceliğimdir. Bu dönem buranın temsili elbette biraz daha dikkate alınmalıdır.  Böyle olmasaydı sayın cumhurbaşkanımız buraya gelip ‘Ereğli milletvekili benim’ demek ihtiyacı duymazdı. Ben de bu şehirde yaşadığım için mevcut vekillerimizden kusura bakmasın Zonguldak’ta aday adayı olan arkadaşlarımda kusura bakmasın bu şehrin seçmen olarak, konum olarak hizmet olarak Zonguldak hesabını yapan herkes Ereğli’nin bu konuda bizim dönemimizde nasıl temsil edildiği biliniyor.  Gerek sıra olarak, gerekse açıkça hizmet olarak.  Benim bıraktığım yerde, buraya gelen arkadaşlar benden daha fazla çıtayı yükseltmeleri gerekirdi.  Yükselmediğini gördüm, dikilen ağaçların dibine su döksünler, kurutmasınlar, o bile bizi mutlu eder.”

“EREĞLİ, BU DÖNEM EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİLMELİ”

İl çapında Milletvekili adayı belirlenmesinde “Ereğli önceliğim var.” diye ısrarlı konuşan Erdoğan, ısrarını sürdürerek “Ereğli önceliğinde ipi göğüsleyen arkadaşı şimdiden tebrik ediyorum, tüm aday adayı arkadaşların hepsini tebrik ediyorum. Bizim temennimiz beş sıfır almak ama hayatında bir gerçekler var Ereğli bu dönem en iyi şekilde temsil edilmeli. Mevcut ilçe başkanımız ve eski ilçe başkanı diğer birçok arkadaşımız aday adaylığına başvurmuş. Zonguldak’dan da birçok arkadaşlarımız var, bunların hepsi benim arkadaşım kardeşim, bir zenginlik oluşuyor.  Beni arayan herkese hayırlı olsun diyorum, paylaşıyorum, dertleşiyorum. Aday olduktan sonrada kim o listede ilk beşin içerisine girerse ona da maddi manevi her türlü desteği bu zamana kadar verdik, bundan sonra da vermeye hazırız. Bu her zaman bizim asli görevimiz. Biz her şeyden önce bir dava insanıyız cumhur ittifakının ve cumhurbaşkanımızın başarısı için varız. 2028’de cumhurbaşkanımızın zaten nöbeti bitiyor, o zamana kadar birliğe-beraberliğe, kalkınmaya ve içeride dışarıda teröre karşı yapılan mücadelenin devamı için, ülkenin birliği bekası için buna ihtiyaç duyanlardanım.  Ben şu andaki cumhur ittifakının başarılı olmasına gerek parlamentodaki çoğunluğunu gerek cumhurbaşkanımızın 2028’e kadar bir kez daha kalmasını arzu edenlerdenim, destekleyenlerdenim.” dedi.

“ADİL VE GÜVENLİ BİR SEÇİM OLACAKTIR”

2024 yılında yapılması planlanan yerel seçilere ilişkin soruyu da cevaplandıran Erdoğan, sözlerine “Birinci önceliğimiz 2023 14 Mayıs seçimlerinde ülkemizi en iyi şekilde, sağlıklı bir şekilde, huzurlu bir şekilde, adil bir şekilde ve güvenli bir şekilde seçime götürmektir. Bunu da açıkça devletimizin ve devletin işini gören hükümetin şu andaki en sağlıklı bir şekilde en güvenli bir şekilde bunu yapacağını düşünüyorum, bu konuda geçmiş yıllara sarih bir sürü başarıları var.”  diye başladı.

“2024’TE EREĞLİ’Yİ FARKLI BİR PROJELENDİRMEYLE HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEK LAZIM”

Yerel seçimlerinde belediye başkanlığı adayı olmayı düşündüğünü ima eden Erdoğan, Ereğli’ye hizmet etmek istediğini ifade ederek, “2024 yerel seçimlerinde belki aday adaylığım söz konusu olabilir. Birinci adım; aday olmak, ikinci adım; sandıktan çıkmak, üçüncü adımda; Allah nasip ederse Ereğli belediyesinin ve Ereğli halkının hizmetinde bulunmak, bu benim arzumdur, isteğimdir, beklentimdir. 1994 yılından beri yarım kalan işler var burada. Belki onu tamamlama arzusudur.  Bu bir nasip meselesi. Elbette planın programın olacak ama bunun bir de nasip boyutu var. 2024 seçimleri de ülkemiz için bir gerçek. Her şeyden önce şunun önceliklenmesini arzu ediyorum, kısa ve öz; Ereğli’nin birçok dokunulacak yeri var. Ereğli’nin 25 yılı sayın rahmetli (Ruhi) Cöbekoğlu’yla, şu andaki belediye başkanımızla(Halil Posbıyık) ve bir ara dönem de Hüseyin(Uysal) beyle beraber 50 yılda geldiği yer bellidir! Farklı bir elle, gözle, farklı bir projelendirmeyle Ereğli’yi hak ettiği yere getirmek lazım. Ben bir beş yıl istiyorum o konuda. Allah nasip ederse o gün gelirse, aday adayları arasında olurum; görev bana verilirse hayır demem. Elimden geldikçe gece gündüz çalışırım, bu enerjinin kendimde olduğunu biliyorum, ailemle ve çocuklarımla da istişare ettim. O günkü şartlarda ‘böyle bir görev sizin için uygundur bunu yapabilirsiniz bu konuda evet sizlerde aday adayları arasında olmanız gerekir’ diye bir ışık alırsam elbette yapmam gerekeni yaparım. Bir fantezimiz, lüksümüz ve hırsımız da yok ama böyle bir görev yapacak arkadaşların içerisinde adayı olarak masanın ucunda veya merkezinde veya öznesi olma noktasında çalışmalarım olabilir.” diye konuştu.

“İŞİMİZİN BAŞINDAYIZ”

Erdoğan sözlerinin sonunda, “Şu an itibarı ile biz işimizin başındayız ülkemizin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi istikrarlı bir şekilde yönetilmesine arzu ediyoruz. Seçimlerin tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm aday adaylarına ve aday olacaklara başarılar diliyorum.” dedi. 

Paylaşın:
431 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ