logo

BURÇİN YÜRÜTEN, VOLEYBOLDAKİ GELİŞMELERİ PAYLAŞTI

  • Kdz.Ereğli Voleybol Gençlik Spor Kulübü Başkanı Burçin Yürüten, Türkiye Voleybol Federasyonu Altyapı Liglerinde Küçük ve Genç Kız Kategorilerinde müsabakaların devam ettiğini hatorlatarak gelişmeleri paylaştı.

Buna göre; Küçük Kızlar’da Kdz.Ereğli Voleybol takımı İlçe 1.si, Kdz.Ereğli Göztepe SK ise İlçe 2.si olarak İl Şampiyonunu belirleyecek Küçük Kızlar Zonguldak Süper Ligi’ne katılmaya hak kazandılar.

Kdz.Ereğli Ekiplerinin rakipleri Çaycuma-Devrek grubundan Çaycuma Spor Kulübü ile Devrek Eğitim Spor Kulübü , Merkez Grubundan ise Zonguldak Voleybol GSK ve MFA Zonguldak Spor Kulübü Takımları olacak. Müsabakalar Zonguldak’ta 28.01.2023 tarihinde başlayacak ve tek devreli lig usulü olarak 5 hafta sürecek. Küçük Kızlar Kategorisinde 1.olacak takım ilimizi 11-14 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılacak olan grup müsabakalarında temsil edecek.

Çift devreli ve lig usulü oynanan Genç Kızlarda ise grubun favorisi Kdz.Ereğli Belediyespor geçtiğimiz hafta oynadığı 2 maçını da kazandı. Kdz.Ereğli Belediyespor 2.Lig temsilcisi MFA Zonguldak DSİ Genç Kız takımını 3-1 , Kdz.Ereğli Voleybol GSK’yı 3-0 ile geçti. Yıldız Kızlar Kategorisinde İl 2.si olan bu yılın yeni takımı Kdz.Ereğli Lisesi SK ise Kdz.Ereğli Voleybol GSK’yı 3-0 yendi. Kdz.Ereğli Lisesi SK– MFA Zonguldak DSİ müsabakasında gülen taraf 3-0’lık skorla MFA Zonguldak DSİ oldu.

Kdz.Ereğli Voleybol GSK Başkanı Burçin Yürüten, yazılı açıklamasında çocuk ve gençlerin spora alışmasında veli desteği ve güveninin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı :

150’DEN FAZLA KDZ.EREĞLİLİ ÇOCUĞU SPOR SALONLARINA SOKTUK

Sezon tamamlandığında Bu Yıl kendi kulübümüzde yaklaşık 75 , iş birliği yaptığımız Kdz.Ereğli Belediyespor ve Kdz.Ereğli Lisesi SK takımlarında ise yaklaşık 45 çocuğa lisanslı olarak spor yaptırmış olacağız. Bu çocukların bir kısmı ilk defa sporcu lisansı çıkardı. Spor okulumuzdaki lisansı olmayan yaklaşık 50 oyuncu da önümüzdeki yıllarda voleybola devam ederek takımlarımızda yer alacaklar. 2019 yılında başlattığımız bu oluşumun sonucu olarak bu kadar çok bölgemizin çocuğuna spor yaptırmak bizi mutlu ediyor. Oyuncularımızın %80’i kız oyuncular.

Velilerin desteği ve güveni de çok önemli. Okul ile sporun bir arada yürümeyeceği ön yargısı da yavaş yavaş yok oluyor. Sonuçta spor yapmak özgüveni arttırıyor, fiziki ve mental anlamda çocuklara olumlu etki ediyor. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışı spor bursu alternatifleri de bilhassa son 5 yıl içerisinde oldukça yaygınlaştı.

Mart ayında yapılacak olan bu yıl 2009,2010 ve 2011’li oyuncuların yer alacağı eski adıyla İl Karmaları yeni adıyla Anadolu Yıldızlar Ligi Voleybol Müsabakalarında  birçok oyuncumuzun yer alacağını tahmin ediyoruz.

ULUSAL KULÜPLERİN İLGİSİNİ ÇEKTİK

Yaptığımız çalışmaların meyveleri de yavaş yavaş alınmaya başlandı. 2009,2010 ve 2011 doğumlu 3 tane kız oyuncumuz sömestr tatilinde Sultanlar Ligi’nin ve Dünyanın en önemli voleybol takımlarından Eczacıbaşı Spor Kulübü altyapı yetkililerinden gelen davet üzerine deneme antremanına çıkacaklar.

Bu ve daha bir çok konuda daha detaylı açıklamalar ve haberler @kdzereglivoleybolgsk instagram sayfamızdan takip edilebilir.

Bu süreçte bize destek olan Sponsorlar, Antrenörler , Aileler , GSİM Çalışanları , Siz Değerli Basın Mensupları , Hakemler ve oyuncularda dahil olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür ederiz.”

Paylaşın:
389 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ