logo

BÜYÜK DOĞA BULUŞMASINDA HEYECANLI ANLAR!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde doğa severler ve Off-Road tutkunları Büyük Doğa Buluşması etkinliğinde bir araya geldi.

Kdz. Ereğli ilçesinde 3 gün sürecek olan Büyük Doğa Buluşması etkinliği düzenlendi. İlçeye bağlı Subaşı tahta köprü mevkiinde dün başlayan eğlence dolu kampta karavanlar, klasik araçlar ve kamyonlar ile arazi araçları Ereğli’ye geldi.

Başkanlığını Taner Tatoğlu’nun yaptığı Herkül Doğa ve Motor Sporları Kulübü öncülüğünde, Zonguldak Valiliği, Kdz. Ereğli Kaymakamlığı, Kdz. Ereğli Belediyesi ve Ormanlı Belediyesi destekleri ile düzenlenen etkinlikte Türkiye’den onlarca Off-Road kulübü üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Öte yandan Ormanlı Belediyesi de yarış alanının düzenlenmesinde lojistik destek sağladı.

ZORLU PARKURDA İLGİNÇ ANLAR

Pandemiden sonra ilk kez yoğun katılım ile düzenlenen etkinlik Süleymanbeyler Köyü’nde (Subaşı) yer alan akaryakıt istasyonunun arka bölümündeki alanda bulunan tahta köprü ve çevresinde gerçekleştiriliyor. Bir çok görsel şov ve aksiyonu içinde barındıran ‘Büyük Doğa Buluşması’ izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Etkinliğe katılan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, il dışından gelerek katılım sağlayan Off-Road kulübü üyeleri ve ailelerine hoş geldin diyerek başarılar diledi, yarışmaların startını verdi. Zorlu parkurda yarışları izleyen vatandaşlar alkışları ile sürücülere destek verirken, eğlenceli anlar ortaya çıktı.

MUHTAR MORCU “TANITIM AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Süleymanbeyler Köyü Muhtarı Mehmet Morcu, etkinliğin beklenenin üzerinde ilgi görmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi. Bölgenin tanıtımı açısından ulusal çapta önemli bir organizasyon gerçekleştirildiğini ifade eden Morcu, “Yarışla ilgisi olmayan insanlar da bugün burada. Köylülerimiz geldi börek yapıyorlar, lokum yapıyorlar bir sürü şeyler var köy ürünlerini getirip satıyorlar. Tabi esnafa da aynı zamanda güzel bir ekonomik girdi oluyor bu. Süleymanbeyler büyük bir yer. 2 bin nüfuslu ve yüz tane esnafı olan köy denemeyecek kadar büyük bir yer. O yüzden idare etmesi, yönetmesi zor bir yer köy olarak. Köy statüsünde yönetmek zor. Onun için de böyle bir şey yaptık. Güzel de oldu, ilgiden de memnunuz. ” dedi.

KAMP KARAVAN ALANI OLARAK TESCİLLİ BÖLGEDE YAPILDI

Etkinliğin yerel turizme katkısına vurgu yapan Morcu, Bizim şehrimiz sanayi şehri ama inanılmaz bir turizm potansiyelimiz de var. Türkiye Karavan Federasyonu burayı onayladı. En yüksek puanı buraya verdi. Buraya karavanı ile gelen insanlar Kayalıdere Şelalelerini, Cehennemağzı mağaralarını, Kireçlik’i gezebilecekler. İleride daha güzelini yapacağız inşallah” diye konuştu.

Organizasyonda, çevre halkı yöresel tatları misafirlere açtıkları tezgahlarda sunarken, ticari işletmeler de stant açarak tanıtım yaptılar.

Paylaşın:
1121 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ

#

BÜYÜK DOĞA BULUŞMASINDA HEYECANLI ANLAR!” için 1 yorum

  1. Cevat Öztürk : diyor ki:

    Bu köye 1982 yılı sonlarında memur olarak geldim ve 30 yil kaldım.
    Bu ve benzeri sosyal faaliyetler açısından uygun alanlar mevcut.
    Eskiden at yarışları ve güreş müsabakaları yapılırdı.
    Tekrar canlandırılması için Muhtar Mehmet MORCU’nun girişimlerde bulunacagina inanıyor ve yapılan çalışmalar için kendisini ona destek olanları ve tüm katılımcılara (Kamp ekibi, doğa sporcu, seyirci, basın v.s. )teşekkür ediyorum.