logo

BÜYÜK PROJEYE EREĞLİ SOROPTİMİST KULÜBÜ’DE DAHİL OLDU

Kdz.Ereğli Soroptimist Kulübü Derneği Dönem Başkanı Gülberk Yalçın, kadınların ekonomik hayata etkin şekilde katılımını desteklemeyi amaçlayan ‘Kız Kardeşim Projesi’ne Kdz. Ereğli Kulübü olarak dahil olduklarını açıkladı.

Kdz.Ereğli Soroptimist Kulübü Derneği Dönem Başkanı Gülberk Yalçın; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) , Habitat Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Coca-Cola Türkiye’nin katkılarıyla hayata geçen ve kadınların ekonomik hayata etkin bir şekilde katılımını desteklemeyi amaçlayan Kız Kardeşim Projesi’ne Kdz. Ereğli Soroptimist Kulübü ile Habitat Derneği arasında imzalanan protokol ile Zonguldak ilinin de dahil olduğunu açıkladı.

ÇOK AMAÇLI PROJE

Kız Kardeşim Projesi’nin; Türkiye’de yaşayan 15-55 yaş aralığındaki kadınların kişisel finansal kaynaklarını doğru yönetme, girişimcilik farkındalığının artırılması ve desteklenmesini, bilgi teknolojileri hizmetlerini doğru kullanımına destek olacak eğitim içeriğinini kapsadığını belirten Yalçın, “Bu eğitim içeriklerinin yanı sıra kendi alanlarında rol model olan, ilham veren kadınlarla katılımcılar bir araya getirilerek tecrübe aktarımı hedefleniyor. ” dedi.

İLK EĞİTİM LİSE ÖĞRENCİLERİNE: DİJİTAL OKUR YAZARLIK

Yalçın, Proje kapsamında eğitimlerin Habitat Derneğinin toplam 108 gönüllü genç eğitmeni tarafından verildiğini belirtti ve şöyle dedi:

Kdz. Ereğli Soroptimist Kulübünün desteği ile, Kız kardeşim Projesi kapsamında (Zonguldak İli Kdz. Ereğli İlçesindeki) İlçemizdeki kadınlara yönelik verilecek ilk eğitim, 25 Aralık 2019 günü start alıyor. Gerçekleşecek ilk eğitim ile Kdz.Ereğli Zübeyde Hanım Anadolu Meslek ve Teknik Lisesi öğrencilerine  ‘ dijital okur yazarlık ’ eğitimi verilecektir.

Kuruluşundan bu yana kadınların ve kız çocuklarının eğitim ve liderlik olanaklarına erişimlerini arttırmak, konumunu güçlendirmek ve iyileştirmek için çalışan  Kdz.Ereğli Soroptimist Kulübü ulusal da başarı ile yürütülen bu projenin yerelde uygulayıcısı olarak bölgemiz kadınlarına katkı sağlamaya devam etmektedir.

Paylaşın:
1351 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ