logo

BÜYÜKGÜZEL, KDZ. EREĞLİ TURİZM FAKÜLTESİ’Nİ TANITTI

BEÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, üniversitenin online tanıtım günleri kapsamında katıldığı canlı yayında; “Şuanda bizim öğretim üyelerimizin Osmanlı Çileği’nin coğrafi işaretlemesi konusunda çalışmaları var. Osmanlı Çileği çok önemli Ereğli ve bölgesi için. Turizm Fakültemizin bir amacı da yerel ve kültürel ürünlerimizi ortaya çıkarıp tanıtmak ve tescillemek. Bununla ilgili çalışmalarımız da yoğun bir şekilde devam edecek.”dedi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kdz. Ereğli Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, üniversitenin online tanıtım günleri kapsamında BEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Fehmi Gür’ün canlı yayın konuğu oldu.

“YÜZDE YÜZE YAKIN DOLULUK ORANIMIZ VAR”

Ereğli’nin deniz kenarında olması ve kentin çok önemli tarihi bir geçmişe sahip olmasından dolayı Kdz. Ereğli Turizm Fakültesi’nin tercih edilebilirliğinin arttığını söyleyen Büyükgüzel, “İlk Turizm İşletmeciliği bölümü ile başladık biz Turizm Fakültesi’ne daha sonra Turizm Rehberliği bölümünü açtık 2019 yılında ve 40 öğrenci bize kontenjan verildi. Hatta bir okul birincisi kontenjanı, iki tane de ek kontenjandan 40 istemişken 43 öğrenci ile Turizm Rehberliği bölümü ile de eğitim öğretime başlamış olduk. Turizm Rehberliği bölümünde de tercih edilmede bir sıkıntı olmadı, yüzde yüze yakın bir doluluk oranı oldu hatta yüzde yüze yakın dolululuk oranları arasında ilk beşinci sıraya girmiş olduk. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümümüz de var ama henüz öğrenci almadık bu bölümümüze. Bunun dışında Rekreasyon Yönetimi dediğimiz yüzde yüzlerin üzerinde doluluk oranına sahip bir bölümümüz daha var. İnşallah bundan sonraki aşamalarda da Sayın Rektörümüzün de her zamanki desteği ile bu bölümleri de eğitim öğretime kazandırmaya çalışıyoruz. Hazırlıklarımız devam ediyor. Yani şuanda aktif, açık dört bölümle Kdz. Ereğli Turizm Fakültesi; eğitim, öğretim, araştırma, topluma hizmet faaliyetlerini son hızla yürütmekte. “diye konuştu.

“YOĞUN YABANCI DİL EĞİTİMİ VERİYORUZ”

Büyükgüzel, Turizm Fakülteleri’nin olmazsa olmazı olan yabancı dil eğitiminden de söz ederek, “ üniversite olarak yabancı dil eğitimi konusunda da bir alt yapı sağlıyoruz.  Fakültemizi kurarken de bunu düşündük; Turizm dilsiz olmaz. Her hangi bir yabancı dil hatta birden fazla yabancı dil bilinmesi gerekir. İki bölümümüzde de çok yoğun dil eğitimimiz var. Turizm İşletmeciliği bölümünde haftada birinci sınıfta 8 saat genel İngilizce, 10’ar saat mesleki İngilizce ve uygulamaya yönelik İngilizce olmak üzere birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar yoğunluğu İngilizce olmak üzere ama seçmeli Fransızca, Almanca ve Rusça’yı içeren 38 saat haftada yabacı dil eğitimimiz var. Turizm Rehberliği zaten dil kuralına göre öğrenci alan bir bölüm olduğu için dolayısıyla burada dil seçeneğimiz daha fazla. Yine ağırlıklı İngilizce olmak üzere seçmeli olarak Arapça, Rusça, Çince, İspanyolca, Fransızca, Almanca gibi 8’e yakın dil seçeneğimiz var. Farklı sınıflarda okutulmak üzere haftada 78 saat dil eğitimimiz var. Bunun yanında ayrıca meslekleri gereği hem uygulama derslerinde bu dillerin uygulamasını da yapabilmekte, hem de kendi alanları ile ilgili de uygulamalar yapabilmekte. Yani emin olun ki Kdz. Ereğli Turizm Fakültesi bu bölgede dil eğitimi bakımından en yoğun olan bir fakülte.”ifadelerine yer verdi.  

 “BİR AMACIMIZ DA YEREL VE KÜLTÜREL ÜRÜNLERİ ORTAYA ÇIKARIP TANITMAK VE TESCİLLEMEK”

Büyükgüzel, fakültenin yörenin turistik yapı ve ürünlerinin tanıtımına katkı sağlayan çalışmalar yaptığını da belirterek, “Şuanda bizim öğretim üyelerimizin Osmanlı Çileği’nin coğrafi işaretlemesi konusunda çalışmaları var. Osmanlı Çileği çok önemli Ereğli ve bölgesi için. Turizm Fakültemizin bir amacı da yerel ve kültürel ürünlerimizi ortaya çıkarıp tanıtmak ve tescillemek. Bununla ilgili çalışmalarımız da yoğun bir şekilde devam edecek.”dedi.

“TURİZM, GELECEĞİN MESLEKLERİ ARASINDA ÖN SIRALARDA”

BEÜ’nün merkez kampüsünde sağlanan bütün imkanların Kdz. Ereğli Turizm Fakültesi’nde de sağlandığını ifade eden Büyükgüzel, “önümüzdeki yıllarda turizm geleceğin meslekleri arasında ön sıralarda olacak. Ben diyorum ki; özellikle bu bölgedeki öğrencilerimizin kesinlikle başka üniversitelere gitmelerine hiç gerek yok. Batı Karadeniz’deki üniversiteler arasında bir karşılaştırma yapacak olursak hem başarı sıralaması bakımından hem taban ve tavan puanları bakımından öndeyiz.”şeklinde konuştu.

Paylaşın:
715 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ