logo

BÜYÜKGÜZEL, TÜRKİYE ZOOLOJİ DERGİSİ YAYIN KURULUNDA

BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel,  Türkiye Zooloji  Dergisi  Yayın Kurulu Üyeliğine Seçildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve  Kdz. Ereğli Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yayımlanan Türkiye  Zooloji Dergisi (Turkısh Journal Of Zoology) Yayın Kurulu Üyeliğine seçildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada; SCI (Science Citation Index), Scopus ve TR Dizin indeksli Türkiye Zooloji Dergisi’nin, 1998 yılından bu yana TÜBİTAK tarafından yılda 6 kez elektronik ortamda yayınlanmakta olan;  sistematik, gelişimsel biyoloji, davranış biyolojisi, hayvan modelleri, moleküler biyoloji ve moleküler filojisi, genomik, fizyoloji (hücre iletişimi ve sinyalizasyon sistemleri), biyokimya ve immünohistokimya, uygulamalı parazitoloji ve patoloji, nanobiyoteknoloji, hayvan taksonlarının ekolojisi, evrimi ve paleontolojisi  dahil olmak üzere çeşitli zooloji alanlarında bilime hizmet eden akademik bir dergi olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, “Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.” denildi.

Paylaşın:
590 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ