logo

ÇAKIR “ANNE SEVGİSİ İBADETTİR”

Ak Parti Kdz. Ereğli İLçe Başkanı M. Fatih Çakır, Anneler Günü mesajında, ” Annelerimize vereceğimiz sevgi, hürmet ve hizmet de en az cennete ulaşmak için ifa ettiğimiz ibadetlerimiz kadar zorunlu ve sevaptır. Açıkçası anne sevgisi ve annelere hizmet bir anlamda da ibadettir.” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır , Anneler Günü mesajı yayınladı.

Mesajında, “Cennet annelerin ayakları altındadır hadis-i şerifi, iyi düşünülürse bunun altındaki derin mana kavranırsa onlara karşı göstereceğimiz sevgi, saygı ve hizmetin boyutu da anlaşılacaktır.” görüşlerine yere veren Çakır’ın mesajı şöyle:

“ONLARA LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Değerleri, hadis-i şerifte, her inanan için sonsuz ödül olarak müjdelenen cennetin onların ayakları altında oluşuyla ifade edilen annelerimizin, bu değerini bir kez daha idrak edeceğimiz, onlardan edindiğimiz sevgi iklimiyle yüreğimizi bir kez daha ısıtacağımız bir anneler gününü daha yaşıyoruz.
Kişisel varlığımızın beşeri yaşama kazandırılması gibi zorlu ve mübarek bir sürecin yanı sıra doğumdan ölümümüze kadar katıksız sevgileri, değeri tartılamaz ve tartışılamaz emekleri ve maneviyat dünyamızın her zerresine nakşoldukları anne sevgisiyle kişiliğimize, eğitimimize, yaşam felsefemize, değer yargılarımıza, kısaca insana özgü her yanımıza ve her insani özelliğimize şekil ve yön veren annelerimizin gününü kutlarken, kucağında bizlere yaşamı bahşettiklerini unutmadan onlara layık olmaya çalışacağız.
Cennet annelerin ayakları altındadır hadis-i şerifi, iyi düşünülürse bunun altındaki derin mana kavranırsa onlara karşı göstereceğimiz sevgi, saygı ve hizmetin boyutu da anlaşılacaktır.

“VATANA VERİLEN DEĞERİN DE BİR YANSIMASIDIR”

Cennet, Yaradana koşulsuz bir bağlılık, kusursuz bir takvayla ulaşılacak nihai bir makam ise ve bu makam bile annelerimizin ayaklarının altında ise demek ki annelerimize vereceğimiz sevgi, hürmet ve hizmet de en az cennete ulaşmak için ifa ettiğimiz ibadetlerimiz kadar zorunlu ve sevaptır. Açıkçası anne sevgisi ve annelere hizmet bir anlamda da ibadettir.
Bir hizmet ve gönül hareketi olan partimiz Adalet ve Kalkınma Partisi de kuruluşundan bu güne kadar Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde tüm teşkilatlarıyla tüm annelerimize hizmeti ve verilecek değeri bir ibadet derecesinde yerine getirmeye çalışmaktadır.
Unutmamalıyız ki anne sevgisi ve annelere verilecek değer aynı zamanda inana, topluma ve özellikle vatana değerin de bir yansımasıdır. Anne ve vatan kavramının toplumumuzda bu kadar iç içe geçişi ve aynılaşması da bunun açık ifadesidir.

“GERÇEK MANASIYLA KUTLAYALIM”

Bu yıl, dünya ölçeğinde süren Covit-19 salgını sebebiyle sıkıntılı bir dönemde de olsa Türkiye olarak umuda yakın günlerde kutlayacağımız Anneler Günü’nün, alışılagelmiş ve özellikle hediyelerle metalaşmış şekliyle kutlanamayacağı açık. Hatta bu koşullar Anneler Günü’nün tam da gerçek manası içerisinde kutlanmasına, sosyal mesafe tedbirlerine rağmen anne sevgisinin hiçbir tecrit ve mesafe tanımayacak bir maneviyata sahip olduğunu gösterecektir.
Bu bilinç ve inançla dünyaya geliş sebebimiz, hayattaki ilk ve her dönem öğretmenimiz, kişiliğimizin gerçek mimarları annelerimizin, başta şehit ve gazilerimizin annelerinin gününü kutluyor, özellikle Covit-16 salgını vesilesiyle tedavi gören annelerimize acil şifalar, yaşamını kaybeden tüm annelerimize rahmet diliyor, siyaseti ve bulunacağımız her makamı öncelikle onlara hizmetin bir aracı olarak göreceğimizi belirtiyoruz.

Paylaşın:
784 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ