logo

ÇAKIR, “KÖY VE BELDELERE 53 BİN 633 ADET MASKE DAĞITILDI”

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır,  ilçeye bağlı köylerde ve beldelerde yaşayan vatandaşların maske ihtiyacını karşılamak için yürütülen çalışma kapsamında ilk parti olan 53 bin 633 maskenin dağıtımının gerçekleştiğini bildirdi. Çakır, ikinci parti maske dağıtımının ise gelecek hafta gerçekleştirileceğini açıkladı.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs (COVİD 19) salgını tedbirleri kapsamında ilçeye  bağlı 93 ve 3 beldede  tıbbi maske dağıtımı gerçekleştirildiğini belirtti.

Köylerde ve beldelerde yaşayan vatandaşların son dönemde çok daha büyük önem kazanan ve yeni bir boyut kazanan sağlık hizmetlerine erişimi noktasında herhangi bir eksiklik oluşmasına mahal vermenin amaç edinildiğini belirten Çakır şöyle dedi:

“Karadeniz Ereğli’ye  bağlı 93 köyümüz ve 3 beldemizde, muhtarlarımızla istişare halinde bir ihtiyaç analizi yaptık ve talepler doğrultusunda Kaymakamlığımızın girişimleriyle Halk Eğitim Merkezimizde üretilen 53 bin 633 maskenin dağıtımı gerçekleştirildi. Bu çerçevede, İlçe Özel İdare Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün Koordinesinde, Kdz. Ereğli Kaymakamımız Sayın İsmail Çorumluoğlu’nun talimatıyla Gülüç Belediyesine 5.000,Kandilli Belediyesine 5.000 Kdz. Ereğli ilçemiz sınırları içerisinde yer alan 93 köye 43.633 adet olmak üzere toplam 53.633 adet maske dağıtımı  10 Nisan -14 Nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Ormanlı beldesinde de maske üretimi için atölye oluşturan belediyemize maske desteği sağlamak suretiyle bu beldemizde de maske dağıtımının gerçekleştirilmesi sağlandı.

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İKİNCİ PARTİ MASKE DAĞITIMI YAPILACAK”

Köylerimizde dağıtım yapılırken sokağa çıkma yasağı kapsamında bulunan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza da maske dağıtılması esas alındı.
Köy ve beldelerimizde maske sıkıntısı yaşanmaması için faaliyetler ara vermeden sürdürülüyor. Bu çerçevede, önümüzdeki hafta, muhtarlarımız aracılığıyla ikinci parti maske dağıtımına devam edilecek. İnşallah herhangi bir aksamaya mahal vermeden bu çalışma da tamamlanacak.”

Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu süreçte, alınan etkin önlemlerle halkımızın sağlığını korumak için gereken adımları vaktinde atan hükümetimize, hastalığı yenmek için gece gündüz demeden çalışan sağlık görevlilerimize,  yürütülen maske dağıtımı dolayısıyla  Sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu olmak üzere tüm kamu dairelerimizin yöneticileri ve çalışanları ile  sürece katılan tüm gönüllü ve görevlilerimize teşekkür ediyorum”

İlçede pandemi dolayısıyla yaşanan eksiklikleri de takip ettiklerini belirten Çakır, “Eksik gördüğümüz noktalarda gerekli girişimlerde bulunuyoruz.  Salgını tamamen yenene kadar dikkatle izlemeyi sürdüreceğiz”  diye konuştu.

Salgının etkilerinin en aza indirilmesi konusunda devletin ve hükümetin aldığı önlemlere uyulmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Çakır, “Önlemler tek tek tüm yurttaşlarımızın ve sevdiklerinin sağlığın için alınıyor. Bu çerçevede mümkün olduğunca evlerde kalınması, hijyen kurallarına uyulması, mecburi hallerde sokağa çıkıldığında ise sosyal mesafe kuralına uygun hareket edilmesi büyük önem taşıyor. Önlemlere riayet ettiğimiz ölçüde bu salgın belasını kısa sürede yeneceğimize inanıyor, salgında hayatını kaybedenlere Allah’tan Rahmet, hastalığa yakalananlara acil şifalar,  tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum” dedi.

Paylaşın:
610 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ