logo

ÇAKIR: “TÜM BUNLAR EKONOMİYE OLUMLU YANSIYACAKTIR”

  • Ak Partili Fatih Çakır, Haber Hayat Yayıncılık’a gerçekleştirdiği ziyarette ” Bölgemizden hatta Ereğli açıklarından sayılabilecek kadar yakınızdan çıkan doğalgaz, doğu bölgelerimizde çıkan petrol ve turizm gelirleri gibi diğer likidite kaynaklarımız ülkemizin dışa bağımlılığını büyük oranda yok etmiştir. İhracat ve sanayi üretimimiz de artıyor. Tüm bunlar işsizliğe ve ekonomimize olumlu yansıyacak unsurlardır.” diye konuştu.

Ak Parti Kdz. Ereğli eski İlçe Başkanı ve il yöneticisi, siyasetçi ve sanayici, Demokrat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Fatih Çakır, Haber Hayat Yayıncılık İmtiyaz Sahibi Doğan Gönüllü’ye ziyaret gerçekleştirdi.

DEMOKRAT’TAN MEMNUN

2 Ocak 2023 pazartesi günü gerçekleşen görüşmede gündemi değerlendiren Çakır, sahibi olduğu Demokrat gazetesinin profesyonel bir ekip tarafından başarı ile yönetildiğini söyleyerek izlenme ve etki oranlarından memnun olduğunu belirtti. Medya kuruluşlarının zaman zaman ekonomik olarak zorlandığını kabul eden Çakır, “önemli olan basın etiği ve yasalara uyarak sürdürülebilir bir düzen kurmaktı. Bunu çok şükür ekip olarak sağladık. Bu anlamda 10. yılınızı başarı ile tamamlamanızdan dolayı sizi ve ekibiniz kutlarım” diye konuştu.

ÜLKE VE BÖLGE EKONOMİSİNİ DEĞERLENDİRDİ

Bölge ve ülke ekonomisi konularında rakamlar vererek konuşan Çakır, “bölgemizden hatta Ereğli açıklarından sayılabilecek kadar yakınızdan çıkan doğalgaz rezervi, doğu bölgelerimizde çıkan petrol ve turizm gelirleri gibi diğer likidite kaynaklarımız ülkemizin dışa bağımlılığını büyük oranda yok etmiştir. İhracat ve sanayi üretimimizde artıyor. Tüm bunlar işsizliğe ve ekonomimize olumlu yansıyacak unsurlardır. Ayrıca EYT ve TOKİ ev/arsa kampanyaları da vatandaşlarımızda büyük memnuniyet yarattı. Ülkemiz refah içinde yaşanılan ve yerli-yabancı yatırımcıların güven duyduğu bir ülke olma konumunu değerini artırarak koruyor. Spekülasyonlar partimizi yıpratmayacak, aksine güçlendirecektir. “diye konuştu.

SİYASETE DEVAM EDECEK Mİ?

Aktif siyasete devam edip etmeyeceği sorusuna “gelişmelere bağlı…” ifadesi ile kısa cevap veren Çakır, ayrıca Zonguldak Filyos projesinin ülke ve bölge açısından önemine dikkat çektiği konuşmasında, Ereğli’nin orta ölçekli sanayi bölgesine duyulan ihtiyacın arttığını belirtti.

GÖNÜLLÜ “SİZİ DİYALOG İNSANI OLARAK TANIYORUZ”

Ziyaretten dolayı teşekkür eden Gönüllü’de, Çakır’ı “Demokrasiye inanan iyi bir diyalog insanı” olarak tanımlayarak, “gazeteci olarak halkın ve olumlu icraatların yanındayız. Olumsuz olanları eleştirmek yine bizim görevimiz. Bu anlamda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görevimizi elimizden geldiğince yapacağız. Bölgemizde işsizlik gibi, kamu yatırımlarının eksikliği gibi sorunları zaten sık sık yazıyoruz. Biz de size çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar dileriz.” sözleri ile uğurladı.

Paylaşın:
510 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ