logo

ÇAKIR’DAN ‘İSTANBUL’UN FETHİ’ MESAJI

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır,  İstanbul’un fethinin 567’nci yıl dönümünü kutladı.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır,  İstanbul’un fethinin 567’nci yıl dönümünü kutladı.

Çakır, mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (A.S) tarafından, “İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur” Hadis-i Şerifiyle müjdelediği İstanbul’un fethinin 567. Yıldönümüne erişmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Türk-İslam tarihi bakımından oldukça önemli bir yere sahip olan ve çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan İstanbul, geçmişte olduğu gibi bugün de jeopolitik, jeoekonomik ve jeostratejik öneme sahip muhteşem bir şehirdir.

Fatih Sultan Mehmet Han’ın “Biz toprakları değil gönülleri feth etmeye gidiyoruz” diyerek çıktığı kutlu yolun sonunda, yanında hocası Akşemseddin ile birlikte bugün Topkapı olan bilinen kapıdan kente girişiyle binlerce yıllık köklü medeniyetimiz insanlık tarihine damgasını bir kez daha vurmuştur.

29 Mayıs 1453’deki bu muhteşem zaferle sadece Bizans İmparatorluğunun varlığına son vermekle kalmamış, İslamiyet’in geniş alanlara yayılmasını ve Türk-İslam varlığının başta Avrupa olmak üzere tüm dünyaya kabul ettirilmesini sağlamıştır. Fatih Sultan Mehmet Han, çağının çok ilerisinde  muhteşem topları, yenilikçi askeri fikirleri ve aziz Milletimizin kahramanlık ve azmiyle kazandığı bu büyük zaferle, dünyayı Orta Çağ karanlığından kurtarmış ve modern dünyanın eşiği olan yeni bir çağın kapılarını açmış, dünyanın İncisi İstanbul’u ebedi Türk yurdunun bir parçası haline getirmiş, üç kıtaya egemen bir imparatorluğun temellerini atmıştır.  

Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik ve sosyal merkezi olarak öneminden hiçbir şey kaybetmeyen İstanbul, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve gelmiş geçmiş tüm AK Parti Hükümetlerinin büyük yatırım hamleleriyle, dünyanın en büyük ve güzel şehirleri arasındaki tartışılmaz yerini almıştır. Devam eden yatırımlarımız tamamlandığında, İstanbul’un tarihi boyunca sahip olduğu dünyanın cazibe merkezi konumunun daha da perçinleneceğine  inancımız tamdır.

Adıyla şanıyla büyük olan İstanbul’un ebedi varlığını milletimize kazandıran Fatih Sultan Mehmet Han ve silah arkadaşlarını, Büyük Fetih’te verilen şehitlerimiz başta olmak üzere, milletimizin ebedi varlığı uğrunda canını siper etmiş tüm şehitlerimizi,  bu onuru milletimize yaşatan gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyor,  İstanbul’un fethinin 567. Yıldönümünü kutluyorum.”

Paylaşın:
788 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ