logo

ÇAKIR’DAN “OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ” MESAJI

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çakır mesajında, 2 Nisan günü, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizmlilerin sorunlarına çözüm bulmak için “Dünya Otizm Farkındalık Günü” ilan edildiğini hatırlattı.

Bu çerçevede, otizmle ilgili araştırmaların teşvikinin ve bu konuda toplumda farkındalığın arttırılması, erken teşhisin yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini belirten Çakır şunları kaydetti:

“AK Parti olarak,  tüm toplum kesimlerimizin olduğu gibi, otizmli bireylerimize yönelik olarak da çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. 2016 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinatörlüğünde, Otizmli Bireylere Yönelik Ulusal Eylem Planı’nı hayata geçirildi. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz tarafından tarama ve takip programı oluşturuldu. Bu çerçevede İl Sağlık Müdürlükleri bünyesinde, kamu ve üniversite hastanelerinde çocuk ve ergen ruh sağlığı uzmanları işbirliğiyle ekipler kurduk. 2017-2018 yılları arasında çocuk ve ergen ruh sağlığı uzmanları tarafından, 25 bin 557 aile hekimi ve 18 bin859 aile sağlığı elemanına program kapsamında eğitim verildi. Bununla birlikte Bakanlığımız Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Sağlıklı Hayat Merkezlerinde çocuk gelişimci, psikolog ve sosyal çalışmacılar tarafından psiko sosyal destek hizmetleri yürütülmektedir. Otizm tanılısı alan çocuklar ve ailelerini de kapsayan bu hizmet modelinin içinde değerlendirme, yönlendirme, psiko eğitim, sosyal hizmet müdahalesi ve grup çalışmaları yürütülebilmektedir. Ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü(WHO), AB İnsani Yardım ve Sivil Koruma Genel Müdürlüğü (ECHO)  ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğinde, geçici koruma altındaki bireylere yönelik sağlık hizmetlerinin sunulduğu Göçmen Sağlığı Merkezlerinde çalışan sağlık personellerine Otizm farkındalık eğitimleri verilmeye devam etmektedir.

“ENGELLİLİK DEĞİL FARKLILIK”

Günümüzde dünyada olduğu gibi ülkemizde de otizmin bir engellilik hali değil, bir farklılık hali olduğu kabul edilmektedir.  Bu çerçevede, otizmli bireylerin günlük yaşama sorunsuz katılımının sağlanması, gerekli rehabilitasyon hizmetlerinin verilmesi ve toplumda bu konuda duyarlılığın geliştirilmesi için çalışmalara katkı vermek, devletin olduğu kadar tüm milletimizin sahiplenmesi gereken bir husus olduğu aşikardır.
 AK Parti İlçe teşkilatı olarak bölgemizde yaşayan tüm otizmli bireylerimizin ve ailelerinin sorunlarının çözümü noktasında gerekeni yapma gayreti içinde bulunacağımızı ifade ediyor,  otizmli bireylerimiz için toplumla iç içe yaşayabilecekleri bir gelecek diliyorum.”

Paylaşın:
695 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ