logo

ÇAKIR’DAN “TSO İLE ORTAK HAREKET” MESAJI

  • Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arlan Keleş, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çakır, TSO’nun Ereğli’nin olmazsa olmaz kurumlardan biri olduğunu belirtti ve “Bugüne kadarki çoğu projemizde ortak hareket ettik. Ereğli’de ortak hareket ettiğiniz zaman neler yapılabileceğini hep beraber göstermiş olduk. ” dedi.

Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arlan Keleş, beraberinde Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’ı ziyaret etti.

KELEŞ, “KRİZ ORTAMINDAN GİDEREK UZAKLAŞIYORUZ”

TSO Başkanı Arslan Keleş, ziyaretteki konuşmasında yaklaşık bir buçuk senedir görevde olduğunu hatırlattı ve “bu süre içerisinde şehrin her anlamdaki sorunları ile ilgili çalışmalara katkı sağlamak ve takip etmek de kendimizi bir görevli addettik. Bununla ilgili olarak da siz, belediyemiz ve sayın kaymakamımız ile birlikte güzel işlere imza attığımızı düşünüyorum. Ereğli’deki eksiklikleri tamamlamak için hep beraber çalışmak gerekiyor. Bir taraftan ülkenin içerisinde bulunmuş olduğu bir kriz ortamı vardı. Çok şükür bu kriz ortamından da giderek uzaklaşıyoruz. Hem bir taraftan genel anlamda ekonomik şartları çok iyi analiz ederek bir taraftan da Ereğli’de yapılması gerekenlere katkı ve destek olmak için çalışmaları sürdürüyoruz.”dedi.

“TOPLANTILARIN NETİCELERİNİ ALMAYA BAŞLADIK”

Keleş, paydaşlarla birlikte yapılan toplantıların neticelerini almaya başladıklarını söyleyerek; “Bunlardan en sıcak olan bildiğiniz üzere tersanelerdeki tapu sorununun çözülmesi. Devlet, tersanelere gerekli şartları sağlayın ben size tapunuzu vereceğim demişti. Tabi devletin vermiş olduğu söz yerde kalmaz, sözünü tuttu ve iki tersanenin arazisi Milli Emlak’a geçti. Tersanecilerimiz de burada talepkar oldular şarları biz sağladık diye, tekrar tapularını alacaklar. Yaklaşık 7-8 ay önce sayın valimiz Erdoğan Bektaş ile birlikte tersaneler bölgesinde yapmış olduğumuz toplantıda böyle bir ihtiyaç sebebi vardı. Tersaneciler tapularını istiyorlardı; çünkü ne satabiliyorlar, ne yatırım yapabiliyorlar, ne teminat alabiliyorlardı. Şimdi bu sorun ortadan kalkmış oldu. Bunda başkanımızın, belediyemizin, valimizin, özelikle kaymakam beyin çok ciddi anlamda çalışması vardı. Bunların ürünlerini aldık.”diye konuştu.

“HER SORUNDAN KENDİMİZİ SORUMLU HİSSEDİYORUZ”

Ortak çalışma ile yapılabilecek birkaç nokta daha olduğunu vurgulayan Keleş,  “Ülkenin lokomotiflerinden bir tanesi inşaat sektörü, otomotiv sektörü. Otomotiv sektöründe devletin yapmış olduğu vergi teşvikleri sorunun çözümü için ciddi anlamda bizlere mesafe aldırdı. Ben de bu işin paydaşlarından bir tanesiyim. Yeni yılda hem faizlerin düşmesi hem olası yeni teşviklerle beraber tekrar farklı piyasa bekliyoruz. Bir taraftan da Türkiye genelinin lokomotif sektörü inşaattı. İnşaat sektörü tabi kriz başlayınca tüm Türkiye’de etkilendi. Dolayısıyla Ereğli’de de bu etkileşim oldu. Çok şükür Ereğli şanslı bölgelerden bir tanesi, hiç kimseyi mağdur edecek bir pozisyonda müteahhit arkadaşlarımız davranmadı. Yani burası kendi ayakları üzeriden durabilen yerlerden bir tanesiydi. Fakat sorun yok mu, evet var. Hem müşteri nezdinde var, hem bu işi yapanlar nezdinde var. Şimdi burada Mart ayından beri süregelen, belediye seçiminden sonra, Ereğli’de inşaat sektöründe faizlerin düşmesiyle bir hareketlilik ama bir taraftan da yapısal anlamdaki bir takım noksanlıklardan ötürü bir takım sıkıntılar var. Lokomotif sektör anlamında inşaat sektöründeki arkadaşlarımız istihdam sağlamaları açısından ve katma değer açısından önemli bir rol teşkil ettikleri için destek olmamız gerekiyor. Biz de müteahhitlik sektörüyle uğraşan arkadaşlarımızın sorunları ile ilgili hem belediye ile, hem kaymakamlıkla hem de Ak Parti ilçe başkanıyla da istişareler halindeyiz. Bu konuda da ortak hareket etme yönünde sizlerden açıkçası destek istiyoruz. Birlikte hangi konuda hareket ettiysek hepsinden netice aldık. İnşallah bu birliktelik devam eder çünkü biz her şeyden önce bir kurumu temsil ediyoruz. Temsil ettiğimiz kurum da bu Ereğli’de yaşayan, Ereğli’de istihdam sağlayan bir kurumdur. Dolayısıyla her sorundan kendimizi sorumlu hissediyoruz.”ifadelerine yer verdi.

PEKCAN VE HİSARCIKLIOĞLU EREĞLİ’YE GELECEK

Keleş, hafta sonu Zonguldak TSO’nun gerçekleştirdiği toplantıya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkıoğlu ile birlikte Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katıldığını hatırlattı. Bakan Pekcan’ı farklı programı nedeniyle Ereğli’de gerçekleştirilecek istişare toplantısını ertelemek zorunda kaldıklarını ifade eden Keleş, Pekcan ve Hisarcıklıoğlu’nun yakın zamanda birlikte Ereğli’ye geleceklerini dile getirdi.

ÇAKIR:  “İHTİYAÇ DUYULAN HER ALANDA DESTEK VERİRİZ”

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti. Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ereğli’nin olmazsa olmaz kurumlardan biri olduğunu belirten Çakır, “Bugüne kadarki çoğu projemizde ortak hareket ettik. Ereğli’de ortak hareket ettiğiniz zaman neler yapılabileceğini hep beraber göstermiş olduk. Bunlardan bir tanesi postane inşaatıydı. TSO bunu bizden çarşıdaki esnafla alakalı ısrarla istemişti. Diğeri yolla alakalı, Ereğli Çaylıoğlu yolunu hizmete açtık. Onun yanında Üniversite projesi şu anda devam ediyor. Çok ciddi bir noktaya geldi. İnşallah beş altı ay içinde temel atma noktasına geliriz. İnşaat sektörüyle alakalı, hem hükümetimiz, hem parti grubumuz Ereğli’nin menfaatine olan her noktada katkı koyacağız. Emniyet müdürlüğünün ve hükümet konağının inşaatına başlamaya çalışıyoruz. Hazır imkan varken, bir an önce kamu yatırımlarını Ereğli’de süratli şekilde başlamak istiyoruz. Gerçekten güzel işler oldu son dönemde. Okullarımız tekli eğitime geçti.  Bizler rahatladık. Diğer kurum ve kuruluşlarla bunları tamamlamış olduk. İş dünyası ve sanayi odası bizim için çok önemli bir görev yapıyor. Bu anlamda hep beraber katkı vermeye devam edeceğiz. Bu şehir hepimizin, Ereğli’de ihtiyaç duyulan her alanda birlikte hareket edeceğimizi ifade etmek istiyorum.”diye konuştu.

Ziyarette AK Parti İlçe Yöneticileri ve bazı il genel ve belediye meclisi üyeleri de hazır bulundu.

Paylaşın:
903 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ