logo

ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLANIYOR; KAHRAMANLARI ANILIYOR

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeni ile farklı çevreler yazılı mesajlar yayınlıyorlar. Yayın kuruluşumuza ulaşan mesajlar şöyle :


ZONGULDAK VALİSİ MUSTAFA TUTULMAZ:

“Her daim yüreğimizde taşıyacağız. “

Çanakkale Zaferi yok edilmeye çalışılan bir milletin, kutsal saydığı vatan toprağını korumak için canını seve seve verdiği bir diriliş destanı ve varoluş mücadelesinin adıdır.

Çanakkale Zaferi; bir kahramanlık destanı ve asil bir milletin bağımsızlık ve özgürlük yolunda topyekûn direniş gösterdiği, savaş tarihimize altın harflerle yazılan, derin izler bırakan, bir milletin kaderini ve tarihin akışını değiştiren bir dönüm noktasıdır.

Çanakkale Zaferi; sonsuz vatan sevgisi, fedakârlık, cesaret gibi değerlerin milletimizce ortaya konduğu, azim ve inancın zirveye çıktığı, her türlü imkânsızlık ve yokluğa rağmen milletimizin vatan, istiklal ve istikbal söz konusu olduğunda hiçbir gücün karşısında duramayacağını tüm dünyaya gösterdiği bir kahramanlık öyküsüdür.

Birlik ve beraberliğimizin sembolü ve harcı olan bu destansı zaferin temelinde, inancını bir an olsun yitirmeyen, canını hiçe sayan bir milletin tek vücut halinde ortaya koyduğu azim ve kararlılık yatmaktadır.

Vatan için, bağımsızlık ve özgürlük için, canlarını hiç düşünmeden feda ederek bu şanlı zaferi bizlere yaşatan, bu vatanı bizlere miras bırakan, milletimizin kalbinde müstesna bir yer edinen Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacak, hatıralarını her daim yüreğimizde taşıyacağız.

Aziz milletimiz, uğrunda binlerce şehit verilerek kazanılan ve bizlere emanet edilen kutsal vatan toprağını, o yüksek Çanakkale ruhu ve bilincini yaşatarak;  birlik, beraberlik içerisinde hareket ederek ilelebet koruyacak, kollayacak ve sahip çıkacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Deniz Zaferinin 106. Yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor,

18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı, Aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; devletimize emanet olan ve her zaman sahip çıkarak yanlarında olacağımız, Aziz şehitlerimizin değerli yakınlarına ve gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum.


CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÜNAL DEMİRTAŞ :

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinde bir dönüm noktası olmuştur.”

“Çanakkale Zaferimizin 106’incı yıldönümünü coşkuyla kutluyor, Şehitler Gününü saygıyla anıyoruz. Çanakkale Zaferi; Türk milletinin en büyük zaferlerinden biridir. Dünyanın en güçlü ordularına, en yeni silahlarına ve büyük imkanlara sahip ülkelerinin kolayca kazanabileceklerini zannettikleri Çanakkale Savaşı, kazandığımız büyük galibiyet ile tarihin akışını değiştirmiş, dünya tarihine de yön vermiştir.  Bu zafer ile Kurtuluş Savaşı’nın meşalesi yakılarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinde bir dönüm noktası olmuştur.

Türk Ulusu Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, “Çanakkale Geçilmez” sözü ile bir kahramanlık destanı yazmıştır.

Bu zafer, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasını tüm dünya görmüştür. Bu zaferin temelinde güçlü bir inanç, vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu bulunmaktadır. Genç yaşlı, kadın erkek demeden yüzbinlerce vatan evladının kahramanlığı ile kazanılan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşımızın ilk kıvılcımını yakmıştır.

Ulusumuzun kahramanlığının, fedakarlığının ve azminin sonucunda kazanılan bu önemli mücadele; vatan sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlük tutkumuzun simgesidir. Milletimiz şehitlerini unutmayacaktır. Bize düşen en önemli görev; şehitlerimizin emaneti olan vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın ebediyen dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen destansı mücadeledeki ruhu, bilinci ve kararlılığı idrak etmek, gelecek kuşaklara bu bilinci aktarmak ve daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını ve eşine az rastlanır bir kahramanlıkla canını vatana feda eden Çanakkale’deki kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.”


KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMI İSMAİL ÇORUMLUOĞLU:

“Milli mücadelenin destanıdır.”

18 Mart günü Şehitler Abidesi’nde düzenlenecek olan törenin 106. yılında “İstiklalden İstikbale Çanakkale” temasının belirlenmesinde ise 2021 yılının “İstiklal Marşı Yılı” olması etkili olmuştur.

2021 yılı Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kararı ile “İstiklal Marşı Yılı” olarak ilan edildi. İstiklal mücadelemizin biri silahla diğeri kalemle gerçekleşmiştir. Biri bu toprağın yiğitlerinin, bedenlerini siper ederek savundukları zafer, bir diğeri ise Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından altın harflerle yazılan İstiklal Marşımızdır.

Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır.

Milletimiz, tarihin zorlu sınavlarından geçerek bugünlere ulaşmıştır. Millet olarak imkânsızlıklar içindeyken bile ’Çanakkale Geçilmez’ dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız.

Bize bıraktıkları mirasın ve verdikleri mücadelenin bilinciyle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, gazilerimize de saygı ve şükranla anıyorum.


KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK :

“Tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği için kahramanlıkla, kararlılıkla, vatan sevgisiyle örülmüş bir büyük destandır. Bu destanın temelinde vatan sevgisi ve vatan savunması vardır. “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük önderliğinde, hayatlarını ortaya koyan şehitlerimizin kanıyla yazılan bu destanı milletimiz hiç bir zaman unutmayacaktır.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşı’nda yaşamını kaybeden Anzak askerleri için tarihe altın harflerle geçmiş sözlerini de bir kez daha hatırlayalım: “Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar; burada dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar gözyaşlarınızı dindiriniz, evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Onlar artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.” Atatürk bu sözleriyle tüm insanların barış içinde yaşamasına ilham vermiştir.

Bugün bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımız için canlarını ortaya koyan şehitlerimizi, gazilerimizi, Çanakkale kahramanlarını minnetle, saygıyla, Rahmetle anıyorum.”


İYİ PARTİ KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI OP.DR. EVRİM BALBALOĞLU:


AK PARTİ KZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI SAFFET BOZKURT :

“Milletçe gurur kaynağımız olan ve 106. yıl dönümünü kutladığımız 18 Mart Çanakkale Zaferi, birlik ve beraberliğimiz uğruna tüm varlığımızı ortaya koyduğumuz unutulmaz bir destandır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ sözünün vücut bulduğu bu zafer, aziz milletimizin istiklali uğruna nelerini feda edebileceğinin en somut göstergesidir.

Geri dönmeyi asla düşünmeyen, düşmanı bile kendisine hayran bırakacak kadar asil bir davranış sergileyen kahraman ecdadımız; elde ettikleri bu zafer ile milletimizin kaderini değiştirmiştir. Onlar, birlik ve beraberlik içinde gösterdikleri onurlu ve kararlı duruş ile ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü tarihin sayfalarına altın harflerle yazdırmıştır.

Bugün bize emanet edilen bu kutsal vatan topraklarında canımızdan ve malımızdan emin olarak gurur ve onurla bağımsız bir hayat sürdürüyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Vatan topraklarımızın ve bağımsızlığımızın korunması için nasıl bir savaş verildiğini millet olarak hepimiz bilmek ve bizlere bu güzel yurdu miras bırakan atalarımıza ve şehitlerimize karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundayız.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”


GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI (GMİS) GENEL BAŞKANI HAKAN YEŞİL

18 Mart 1915 tarihinde Türk Askeri ve Komutanlarının büyük fedakârlıklarıyla kazanılan Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşı’nın en kritik aşamalarından biri olarak askeri ve siyasi alandaki başarılarıyla ulusumuzun yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiş büyük bir zaferdir. Çanakkale Savaşları’nın büyük kahramanı Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal’in başarısı, ileride başlayacak Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kaynağı olmuştur. İstanbul’u işgal etmek isteyen müttefikler Çanakkale Boğazı’nda karşılarında azimli ve fedakâr Türk Ordusu’nu bulmuştur. Deniz savaşı 18 Mart 1915’te müttefiklerin ağır yenilgisiyle sonuçlanmış, hemen ardından başlatılan ve 9 Ocak 1916 tarihine kadar süren kara savaşı ise müttefiklerin topraklarımızı terk etmesiyle sona ermiştir. Türk Askeri, dünyanın en gelişmiş silahlarına ve büyük ordulara sahip müttefiklere karşı kararlılıkla ve fedakârca savaşırken, Çanakkale Zaferi’yle dünya yeni bir liderin, Mustafa Kemal’in doğuşuna tanıklık etmiştir. “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini altın harflerle yazdıran on binlerce şehidimizin kanla yazdığı bir tarih olan Çanakkale Zaferi; yalnız askeri bir zafer değil, ulus olma bilincinin temellerinin atılması nedeniyle de büyük önem taşımaktadır. Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı 18 Mart tarihi, aynı zamanda Şehitler Günü olarak kabul edilmiştir. Ülkemiz üzerinde oynanan emperyalist oyunları boşa çıkartma mücadelesi verirken şehit olan kahraman askerlerimizi ve tüm terör şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitler Günü’nde, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve vatan, ulus, bağımsızlık ve demokrasi uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi, rahmet, saygı ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.”


CHP KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI OP. DR. EYLEM ERTUĞRUL

Emperyalizmin en önemli toprak paylaşımlarından biri olarak kabul edilen ve bazı Avrupa devletlerinin bu sömürgeci girişimleri çerçevesinde Osmanlı İmparatorluğu topraklarını da paylaşma azmi içinde oldukları 1914-18 döneminin en önemli cephe mücadelelerinden biri olarak tarihteki yerini alan Çanakkale Savaşları’nda elde edilen kutlu zaferin 106. yıldönümünü onur ve kıvançla kutluyoruz.

Altı yüz yıla aşkın süre üç kıtaya yayılan topraklarda egemenliğini hissettiren Osmanlı İmparatorluğu’nun, 1. Dünya Savaşı yıllarına yansıyan ilk ve son zaferi olan Çanakkale Savaşları, Anafartalar’dan Conkbayırı’na, düşman postallarının ezmek istediği vatan topraklarıyla Çanakkale Boğazı’nda şehit kanları ve canlarıyla yazılmış bir destandır. Yokluk ve yoksunluklar altında aylar süren ve düşman kuvvetleri karşısında azınlık sayılabilecek bir asker sayısı ile verilen mücadelelerde kuşku yoktur ki en büyük gerçeklerden biri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz askerî dehasıdır. Dört yıl süren Dünya Savaşı’nın tek deniz zaferi olan Çanakkale Savaşları, aradan geçen bir asrı aşkın zamandır, aziz ulusumuzun bir nişanesi ve madalyası olarak biz Atatürk evlatlarının onurunu yükseltmektedir.

Son yıllarda Gazi’nin ismini ve başarısını bu destansı savaşlardan ve tarihimizden silmek için çeşitli uğraşlar içinde olan kesimleri e görmekteyiz. Ancak; her yıl 18 Mart’ta, bu vatan evlatlarının Çanakkale Zaferi’ni kutlarken, eşsiz Gazi’mizin ve onun dava arkadaşlarının maneviyatlarına karşı gösterdikleri hassasiyet ve kadirşinaslık, bu uğraşları nafile çıkarmaktadır. “Çanakkale Geçilmez” sözünü dünya literatürüne kazımış Mustafa Kemal’i ve on binlerce kahramanımızı, aradan yüzyıllar geçse de aziz ulusumuz aynı minnet ve şükran duygularıyla anacaktır.

Çanakkale Zaferi, topyekun bir ulusun ortak zaferidir. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun dava arkadaşları olmak üzere bu zafere kan ve canlarıyla imza atmış tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.
18 Mart Çanakkale Zaferi’miz kutlu olsun.


Paylaşın:
730 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ