logo

‘CANLAR’IN GENÇLİK ŞÖLENİ MUHTEŞEM OLDU!

  • Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şubesi tarafından düzenlenen Geleneksel Gençlik Şöleni, zengin kültürel içeriği ile muhteşem görüntülere sahne oldu.

Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şubesi tarafından düzenlenen Geleneksel Gençlik Şöleni, sıcak yaz akşamı ve Kurban Bayramı tatilinin başlamasına rağmen yoğun ilgi gördü.

İL VE İLÇE PRTOKOLÜ İLGİ GÖSTERDİ

24 Haziran Cumartesi gecesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM)Dündar Güçeri Gösteri Salonunda düzenlenen Etkinliği Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Alay Komutanı Kd. Albay Cezmi Yalınkılıç, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Kdz. Ereğli Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M. Ali Ateş, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğ. Ali Akça, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, Halk Eğitim Müdürü Dr. Metin Bozkurt, Alevi Dedesi Sercan Şen, Dedekergın Ocağı Postnişi Mustafa Dedekargınoğlu, Derneğin Genel Merkez Eski yöneticilerinden Avukat Adil Ateş, İş insanı İsmet Yılmaz, Karakavuz Köyü Muhtarı Bilgin İlik, dernek üyeleri ve kalabalık bir topluluk izledi.

TAŞTAN; FAALİYETLERİ AÇIKLADI, ETKİNLİKLERE DAVET ETTİ

İnci Yüce’nin sunuş yaptığı programda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın işaret dili eşliğinde okunmasının ardından açılış konuşması yapmak üzere Dernek Başkanı Mehmet Taştan söz aldı. Katılımcılara ve gecenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Taştan, derneğin faaliyetlerinden ve hedeflerinden söz ettiği konuşmasında, yıl boyunca birçok dalda kurslar düzenlendiğini ayrıntılarıyla söyledi ve belediye ile milli eğitim yetkililerine desteklerinden dolayı teşekkür etti. Hacı Bektaş-ı Veli’yi ve Sivas Katliamı şehitlerini de anan Taştan, devam eden etkinliklerin duyuru ve davetini yaptı.

DEDEKARGINOĞLU’NDAN; ‘ALEVİLİK, DİN VE OCAK’ YORUMU

Dedekargınoğlu’da Alevilik tanımını yaptı ve din ile ilişkisini yorumladıktan sonra ocak sisteminin talip, pir ve mürşit yapısı içinde olduğunu söyledi.

OTANTİK DEKOR EŞLİĞİNDE HALK MÜZİĞİ ZİYAFETİ

Program, eğitmen Gökhan Göçmen’in şefliğinde dernek kursiyer ve öğrencilerinden oluşan Türk Halk Müziği ekibinin otantik dekorlarla desteklenen sahnede koro ve solo türküler eşliğinde devam etti.

HALK OYUNLARI COŞTURDU, GÖKHAN ÖĞRETMEN DUYGULANDIRDI!

İkinci bölüm, gençlerden oluşan halk oyunları ekibinin Zonguldak yöresi kız oyunları ile Anadolu’nun değişik bölgelerinin oyunlarının potpuri şeklinde sergilenmesi ile başladı. Arada öğretmen Gökhan Göçmen’in bağlaması ile söylediği ve istek üzerine tekrar sahneye davet edilerek seslendirdiği duygu dolu solo türküler ise salondan büyük alkış aldı.

“SEMAH EĞLENCE DEĞİLDİR” UYARISI!

Gecenin finalinde Alevi Dedesi Sercan Şen’in yönetimindeki nefes kesen gösterileri ile Semah ekibi sahne aldı. Semah’ın bir eğlence aracı olmadığı ve aralarda alkışlanmaması gerektiğinin hatırlatıldığı gecede, Semah ekibi alkışlarla uğurlandı.

“EREĞLİ’DEN BİR GÖKHAN GÖÇMEN GEÇTİ”

Gecenin sonunda konuşma yapan Dernek Başkanı Mehmet Taştan, dernek yönetimini ve tüm ekibi sahneye davet ederek emekleri için teşekkür etti. Taştan, Öğretmen Gökhan Göçmen’in tayinin çıktığının haberine üzüldüklerini ifade ettiğinde ve sunucunun “Karadeniz Ereğli’den bir Gökhan Göçer geçti” sözleri  duygulu  anlar yaşanmasına neden oldu.

Yaklaşık 3 saat süren başarılı program, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ve kutlamaların kabul edilmesi ile son buldu.

.

.

  • GALERİ FOTOĞRFALARI İÇİN GÖRSELLERİ TIKLAYINIZ :

.

Paylaşın:
785 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ