logo

ÇELİK KÜMELENME PROJESİ’NDE İLK YURTDIŞI ZİYARET ALMANYA’YA YAPILDI

Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak Valiliği, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Zonguldak ve Devrek Ticaret ve Sanayi Odaları, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (ZESOB) ve Genel Maden-İş Sendikasının katılımları ile Maden Makinaları Kümelenme çalışmalarını geliştirmek amacıyla Almanya’ya ziyaret gerçekleştirdi.

Zonguldak Valiliği öncülüğünde Zonguldak, Bartın ve Karabük illerini kapsayan TR81 bölgesinde gerçekleştirilmesi hedeflenen Çelik Kümelenme Projesi kapsamında ilk yurtdışı ziyareti 14-17 Kasım 2019 tarihleri arasında Almanya’nın kömür madenciliği alanında en önde gelen Ruhr bölgesine gerçekleştirildi.

Ziyarette kömür madenciliği çalışmalarına son veren Almanya’da devlet ve özel sektörde mevcut bilgi ve birikimden Zonguldak bölgesine maksimum düzeyde fayda sağlanması amaçlandı.

BEÜ’yü temsilen Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Umut Güneş Sefercik’in katıldığı ziyaret kapsamında; Essen, Castrop-Rauxel ve Marl Belediyeleri ile görüşülerek Zonguldak Maden Makinaları İmalatçıları  Derneği’nin yapısı ve amaçları anlatılıp işbirliği olanakları tartışıldı, taş kömürü odaklı özel şirketler, kamu kurumları ve maden ocaklarına teknik ziyaretler gerçekleştirildi ve Avrupa Zonguldaklılar Derneği ile görüşüldü.

Paylaşın:
819 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ