logo

‘ÇEVRE PLATFORMU’NDAN ‘ASBESTLİ GEMİ SÖKÜMÜ’ UYARISI!

Kdz. Ereğli Çevre Platformu üyeleri, tersaneler bölgesinde asbestli gemi sökümü iddiaları hakkında basın açıklaması yaptı.

Kdz. Ereğli Çevre Platformu üyeleri, Tersaneler Bölgesinde asbestli gemi sökümü yapıldığı iddiası hakkında yeterli bilgiye ulaşılamadığı olay yerinde açıklayarak, ilgilileri göreve davet eden basın açıklaması yaptı.

Konu ile ilgili tespitleri basın açıklamasında sıralayan Çevre Platformu yönetimi açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

İlgili kamu kurumlarını Kdz. Ereğli Kaymakamlığı’nı, Kdz. Ereğli Liman Başkanlığı’nı ve Zonguldak İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nü aşağıdaki konularda uyarıyor, acilen gerekli önlemleri almaları yönünde göreve davet ediyoruz:

  1. Bahsi geçen tersanede sökülen gemilerden alınan numunelerde asbest olup olmadığının acilen belirlenmesi ve kamuoyu ile paylaşılması.
  2. Asbest var ise gemilerden çıkarılan asbestli malzemenin akıbetinin belirlenmesi, işçi ve halk sağlığına aykırı bir durum olması halinde gerekli tedbirlerin alınması.
  3. İlçemiz girişinde yer alan tersanelere gemiler getirilerek tadilat gerekçesi ile başlayıp söküme dönüştürülecek işlerin adet haline gelmemesi, sadece tadilat ruhsatı olan tersaneler bölgesinin çevre ve halk sağlığına tehlike oluşturacak bir gemi söküm merkezine dönüşmemesi için mevzuat – kontrol – izin alma vb tüm şartlarda gerekli tüm önlemlerin bir an önce alınması.
  4. Yasa ve yönetmeliklere uygun olmayan bir durum tespiti halinde hukuki işlemlerin başlatılması.

Yazılı olarak da ilgili kurumlara göndereceğimiz bu çağrımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Basın Açıklamasına Katılan Bileşenlerimiz (alfabetik sıra ile) :

ADD Kdz. Ereğli Şubesi, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı, ÇYDD Kdz. Ereğli , Şubesi, DEVA Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı, Eğitim İş Kdz. Ereğli Temsilciliği, Elektrik Mühendisleri Odası Kdz.Ereğli İlçe Temsilciliği, Gönülden Hayvan Severler Derneği, İnşaat Mühendisleri Odası Kdz. Ereğli İlçe Temsilciliği, İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı, Kandilli Kültür Derneği, Kdz. Ereğli Doğa Tarih ve Kültürünü Yaşatma Derneği, Kdz. Ereğli , Kent Konseyi, Kdz. Ereğli Lisesi Mezunları Derneği, Kdz. Ereğli Sanat Kurumu, Makine Mühendisleri Odası Kdz. Ereğli İlçe Temsilciliği, Saadet Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Kdz. Ereğli Temsilciliği, SOL Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı, TEMA Kdz. Ereğli Gönüllü Sorumluluğu, Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği


Paylaşın:
356 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ