logo

ÇEVRE YOLU, KREDİ, CAMİ YERİ VE REVİZYON ELEŞTİRİSİ!

  • Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Eylül Ayı Belediye Meclis Toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada, plajlar bölgesini terminal kavşağına bağlayan çevre yolunun 2 senedir yapılmadığını, iller bankası tarafından belediyeye kredi verilmediğini ve bakanlık tarafından imar revizyonu yapılamasının engellendiğini açıkladı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Eylül Ayı Belediye Meclis Toplantısı öncesinde gündemi değerlendirdi.

İCRAATLARI ÖZETLEDİ

Belediye icraatlarını özetleyen Başkan Posbıyık, Sevgi Barış Dostluk Festivalinin başarılı geçtiğini, Kasım ayında yapılacak hamsi festivaline hazırlıkların başladığını, Ereğli Kandilli Bisiklet ve Yürüyüş yolunun sahil ile bağlanacağını bildirdi ve toplu sünnette destekleri için Echomar Hastanesine ile Anadolu Hastanesi yönetimlerine teşekkür etti. Ata Tohumu projesinin iyi gittiğini belirten Posbıyık, belediye çalışmalarına en iyi zammı verdiklerini- banka promosyonunu arttırmak için için çalışma yapıldığını, 1500 öğrenciye kırtasiye yardımı yapılacağını, Akarca mahallesi, Sakindere Sokak, Uyuyan Güzel bölgelerinde yol açma ve asfaltlama çalışmalarının son sürat devem ettiğini açıkladı.

“KISKANDIM!”

Plajlar Bölgesini terminal kavşağına bağlayan çevre yolunun karayolları tarafından 2 senedir yapılmamasını eleştiren Posbıyık, Zonguldak-Kilimli arasındaki yeni yapılan duble yolu hatırlatarak “kıskandım” dedi. Eski Belediye binası için 3. kez yapılan ihaleye de kimsenin girmediğini açıklayan Posbıyık, iller bankasından kredi verilmediğinden yakındı.

“SAHİLE CAMİ OLMAZ”

Posbıyık, sahile yapılması planlanan Cami konusunda yargıya başvurulacağını tekrarladı ve “Halkın istemediği şeyi kimse yapamaz. Cami Ereğli’de ihtiyaç, yapılacak ama buraya deniz kenarına değil.” diye konuştu.

“TSO’DA REVİZYON KONUŞULDU”

Ak parti Milletvekili Hamdi Uçar’ın Kdz. Ereğli TSO ziyaretinde bir TSO Meclis üyesinin imar revizyonu planı konusunda söz alarak “Halil Posbıyık kendi işlerini de burada çözecek dediğini” tepki ile söyleyen Posbıyık, “Arslan Keleş’in başkan olduğu TSO’da bunlar konuşuluyor” eleştirisinde bulundu ve “bize revizyonu yaptırmıyorlar” diye çıkış yaptı.

ERDEMİR’İN ARAZİLERİ…

Posbıyık ayrıca, Erdemir’in kamu arazilerini işgal ettiğini iddia etti ve devletin 1 milyon metrekare tutan arazilerden 2,5 milyar liralık alacağı olduğunu savunarak, bu gelirin yüzde 40’ının da belediyeye geleceğini, hukuki sürecin devam ettiğini bildirdi.

BAŞARILI SPORCULARA MECLİS KARARI İLE ALTIN

Atatürk Ortaokulu Kız Futbol Takımının Türkiye ikinciliği başarısını elde ettiğini hatırlatan Posbıyık, sporcuları ve eğitimcileri belediye meclis üyeleri ile birlikte altınla ödüllendirdi.

“KAN BANKASI İSTİYORUZ”

Posbıyık, konuşmasının son bölümünde Ereğli’ye kan bankası” istiyoruz diyerek alkışlandı ve aynı zamanda meclis üyesi olan Kızılay Şube Başkanı Kürşad Yağız’a söz vererek gelişmeleri öğrendi.

Toplantı Meclis gündemi ile devam etti.

  • Haberle ilgili video için görseli tıklayınız :

Paylaşın:
543 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ