logo

CHP İLÇE BAŞKANI ERTUĞRUL, 2020’Yİ DEĞERLENDİRDİ

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. DR. Eylem Ertuğrul, düzenlediği Basın toplantısında 2020 yılını değerlendirdi. Yılın en önemli olayının Covid-19 pandemisi olduğunu ve her anlamda kayıplar verildiğini ifade eden Ertuğrul, toplantının sonunda “Netice olarak 2020 yılı hem bizim hem de ülkemiz için üzücü ve kötü bir yıl olmuştur. 2021’in daha mutlu, güzel ve sağlıklı günler getirmesini dileriz.” dedi.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. DR. Eylem Ertuğrul, basın toplantısı düzenleyerek 2020 yılını değerlendirdi. Covid 19 salgını önlemleri kapsamında, kıdemli partililer olmadan sadece yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Ertuğrul, örgüt olarak 2020 yılında gerçekleştirilen faaliyetleri özetledi.

HER KONUYA DEĞİNDİ; EREĞLİ-ERDEMİR UZLAŞISI İSTEDİ, AK PARTİ’Yİ ELEŞTİRDİ, ‘ÇİN AŞISI’NI SAVUNDU,

Konuşmasında ilçenin sosyoekonomik ve kültürel konularına da değinen Ertuğrul, Erdemir ve Ereğli’nin etle tırnak gibi olduğunu savunarak su paylaşımı, vergi ödemeleri ve Özel Endüstri Bölgesi konularında uzlaşı istedi. Fakülte Kampüsü yapımının iktidar tarafından geciktirildiğini öne süren Ertuğrul, “Katıldığımız tüm programlarda ve platformlarda Ereğli’nin bu konuda hakkının yendiğini dile getirdik” dedi. Ertuğrul program sonunda soru-cevap bölümünde Covid-19 salgını ile mücadelede aşının önemine dikkat çekerek “kesinlikle aşı olunmalıdır ve Çin aşısı en iyi seçenektir” dedi.

  • Konuşmasını yazılı olarak da basınla paylaşan Ertuğrul, yönetim döneminde yapılan faaliyetleri ve ilçe ile ilgili konularda ara başlıkları ile şunları kaydetti:

YAŞAR BALCI ÜZDÜ, CANBERK BALCI TESELLİ OLDU

2020 Yılının şüphesiz ki en önemli olayı tüm dünyayı sarsan Covid-19 pandemisidir. Pandemide çok sayıda insan kaybettik. Bunların arasında bizi en çok yarayalanlardan biri de eski ilçe başkanımız ve Belediye Meclis Üyemiz sevgili Yaşar BALCI Başkanımızı kaybetmemizdir. Pandemide hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu süreçte Covid olup, tedavi gören Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Canberk BALCI’nın sağlığına kavuşması bizim için bir teselli olmuştur.

PARTİYİ AKTİF HALE GETİRDİK

Öncelikli olarak Parti içi organlarımızın seçim ve seçim sonrası süreçte oluşan eksikliklerini giderdik, belde başkanlıklarını oluşturup, tekrar aktif hale getirdik.
Çalışma prensibimiz olan öbek sistemini aktif hale getirip, yaklaşık 500 öbek sorumlusu tayin ettik. Ayrıca mahallelerde daha aktif çalışabilmek ve üyelerimize ulaşabilmek için mahalle temsilcileri belirledik. Ancak pandemi süreci bizi bu çalışmaları yeterince verimli gerçekleştirmekten alıkoymuştur.
Pandemi sürecinin başından itibaren sosyal medyada ve İlçe Başkanımız katıldığı canlı yayınlarda pandemi süreci ve kişisel önlemler konusunda bilgilendirmede bulunmuştur. Pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi halkımıza yaklaşık 7 ton gıda yardımında bulunduk. Gençlik Kollarımız sokağa çıkma kısıtlaması olan günlerde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermiştir. Kadın kollarımız Mayıs ayında Bone ve Siperlik yaparak sağlık personeline dağıtmışlardır.

“ERDEMİR – EREĞLİ BİR BÜTÜNDÜR”

Göreve geldiğimiz ilk günlerde maalesef şehrimizde sık sık ölümlü kazaların yaşandığı Elma tepede yine ölümlü bir kaza meydana geldi. Kaza bölgesinde geniş çaplı bir protesto gösterisi gerçekleştirdik. Bu protesto sonrası sadece Elmatepe değil şehrin sıkıntılı diğer bölgelerinde de ışıklandırma çalışmaları yapıldı ve kazalar gözle görülür bir şekilde azaldı.
Erdemir Ereğli belediyesi arasındaki anlaşmazlıkların ilk başında gelen Kızılcapınar Barajı su kullanım hakkı ve oranlarıyla ilgili olarak İl Genel Meclisi üyelerimizle beraber basın toplantısı düzenleyerek, AKP döneminde imzalanmış olan protokolün haksız olduğunu, Ereğli Halkının içme suyu kullanım önceliğinin korunması gerektiğini ifade ettik.
Bizim önerimiz; Karadeniz Ereğli halkını temsil eden yerel yönetim ile ERDEMİR ve OYAK yöneticilerini protokol masasında bir arada görebilmektir. Uzlaşma kültürünün tesis edilmesi ile karşılıklı mutabakat yoluyla istekler ve talepler mutlak surette birlikte değerlendirilmelidir. ERDEMİR ve OYAK, protokol masasına mutlaka oturmalı ve o masada, öncelikli olarak Karadeniz Ereğli’nin yararları üzerine görüş alışverişinde bulunulmalıdır. Emlak vergileri başta olmak üzere, kuruluşun ödemekle mükellef olduğu vergiler, Karadeniz Ereğli ve Gülüç Belediyelerinin hakkıdır ve bu hakların, her yıl yıllık faiz oranları ve enflasyon rakamları ile birlikte ele alınarak bir protokol metninde düzenlenmesi şarttır. Özel Endüstri Bölgesi kapsamına dahil olma hedefi hayata geçtiğinde Karadeniz Ereğli ve yöresinin yaşaması muhtemel sıkıntılar bugünden dikkate alınarak, o muhtemel sıkıntıların yaratabileceği sorunların bugünden bertaraf edilmesi yönünde sağlam tedbirler alınmalıdır.
Karadeniz Ereğli, dün olduğu gibi bugün de; “ERDEMİR’siz Ereğli, Ereğlisiz ERDEMİR düşünülemez.”, noktasındadır. Bunlar bir bütündür. Etle tırnak gibidir.

“FINDIK PİYASASI KURULU KURULMALIDIR”

Şehrimizin en önemli tarım üreticisi olan Fındık üreticisinin yanında olduk. Fındık taban fiyatının sezon başında belirlenmesini, bölgesel TMO temsilciliklerinin açılması, üreticinin en azından ürünü için teslimde bir miktar peşinat almasını böylece borçları nedeniyle tüccarların eline kalmasının önlenmesini dile getirdik. Ayrıca manipülasyonların önlenmesi, rekabetin korunması ve fındıktan ülke ve üretici lehine maksimum kazanım için tıpkı enerji ve bankacılık alanında olduğu gibi Fındık Piyasası Denetleme Kurulu kurulması ve Fiskobirliğin tekrar aktifleştirilmesini savunduk.

ESNAF ZİYARET EDİLDİ, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GELİŞTİRİLDİ

Pandemi başlangıcı olan Mart 2020 den itibaren gerçekleşecek kapanmalarda özellikle küçük ve yerel esnafımızın sıkıntıya düşeceğini ön görerek esnafa destek verilmesi talebimizi dile getirdik.
Esnafımızı sık sık ziyaret edip Esnafın sıkıntılarını tespit edip çözüm önerileri sunduk. Hem maske dağıttık, hem de esnafımızın sıkıntılarını tespit edip genel merkezimize ilettik. Genel Merkezimiz Zonguldak ili bazında yaptığımız bu çalışmalarımızı olumlu olarak değerlendirdi ve bu çalışma tüm Türkiye çapına yayılarak yapıldı. Sonuçta 17 maddelik esnaf çözüm paketi oluşturulup, Meclise taşındı. Bizde bu önerileri broşür haline getirip, esnafımızı tek tek gezerek dağıttık.

KÖY ZİYARETLERİNDE SORUNLAR NOT ALINDI

Maden yasasının yeniden düzenlenmesini istedik. İşçi sağlığı ve güvenliği açısından mevcut uygulamaların ve kontrollerin yetersiz olduğunu belirttik, bu konuda düzenlemelerin yapılmasının gerekliliğini vurguladık.
Köylerimizi yoğun olarak ziyaret edip sorunları hakkında bilgi aldık, özellikle su ve kanalizasyon sorunlarını gerekli mercilerle iletişime geçerek çözmeye çalıştık. Köydeki vatandaşlarımızın tespit ettiğimiz maddi ihtiyaçlarını giderdik ve köylerimize maske dağıttık.

“İKTİDAR KAMPÜSÜ GECİKTİRİYOR’ DEDİK, EĞİTİM DESTEKLERİNDE BULUNDUK”

Fakülte konusunda Ereğli’de sağlanan birlikteliğin her şekilde sürdürülmesi gerektiğini ifade ettik. Şehir protokolü olarak rektörü ziyaret ettik. Katıldığımız tüm programlarda ve platformlarda Ereğli’nin bu konuda hakkının yendiğini dile getirerek AKP iktidarı tarafından bu işin geciktirildiğini ifade ettik. EBA’ya destek amaçlı note-book ve tablet temin edip tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşmasını sağladık.
Sınav sonrası tercih hatası nedeniyle puanı tuttuğu halde istediği okullara yerleştirilemeyen öğrencilerimizin yanında olduk. Konunun çözümü için yetkili makamlar nezdinde girişimlerde bulunduk, velilerimizi ve öğrencilerimizi yalnız bırakmadık. Ayrıca Kadın Kollarımız, gençlik Kollarımızla beraber mont bot kampanyasında ihtiyaç sahibi 350 çocuğa kıyafet ve ayakkabı temininde bulunmuşlardır.

YENİ YIL PASTASI KESİLDİ

Ertuğrul toplantıyı, “Netice olarak 2020 yılı hem bizim hem de ülkemiz için üzücü ve kötü bir yıl olmuştur. 2021’in daha mutlu, güzel ve sağlıklı günler getirmesini dileriz.” mesajı ile kapatırken, basın mensupları ile birlikte yeni yıl pastası keserek ikram etti.

Paylaşın:
1036 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ