logo

CHP KADIN KOLLARI: “HESABINI SANDIKTA SORACAĞIZ!”

CHP Kadın Kolları Aylin Nazlıaka, İstanbul Sözleşmesinin yürürlükten kaldırılmasına tepki göstererek, “Kadınların canıyla oynayan bu kararın hesabını ilk seçimlerde sandıkta soracağız! İktidara geldiğimiz ilk hafta içinde İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesini sağlayacağız.” dedi.

CHP Kdz. Ereğli ilçe Kadın Kolları yöneticileri, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın İstanbul Sözleşmesinin yürürlükten kaldırılmasına tepki gösteren basın açıklamasını paylaştı.

Nazlıaka’nın “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir gece yarısı kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi’ni tek taraflı feshettiğini duyurduğu hukuksuz kararın üzerinden, tam 103 gün geçti. 103 günde basına en az 83 kadın cinayeti yansıdı.” sözleri ile başlayan açıklaması süreçte yaşanan ve basına intikal eden olayların örneklenmesi ile devam etti.

Nazlıaka’nın açıklamasının son bölümünde ise şöyle denildi:

Kadına yönelik şiddete bedel biçenler şiddeti bitirmek istemiyor! Tacizcileri, tecavüzcüleri cezasızlıkla ödüllendirenler, yaşam hakkımıza sahip çıkmıyor! Her fırsatta erken evliliğe göz kırpanlar, çocuk yaşta evliliği yasaklamak istemiyor! Kadınlara tacizi, tecavüzü, ölümü reva görmelerine izin vermeyeceğiz. Kadınların canıyla oynayan bu kararın hesabını ilk seçimlerde sandıkta soracağız! İktidara geldiğimiz ilk hafta içinde İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesini sağlayacağız. Sözleşmeyi uygulamaya koyduğumuzda bütün yükümlülüklerini yerine getirerek, kadına ve çocuğa yönelik şiddetin, istismarın nasıl sonlandırılacağını göstereceğiz. Türkiye’yi yeniden hukuk devletine dönüştüreceğiz. Halkın partisi olarak, halkla birlikte bu vahşeti sona erdireceğiz.”

Paylaşın:
722 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ