logo

CHP VE İYİ PARTİ’DEN ALTERNATİF ÇELENK

Kdz. Ereğli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen resmi çelenk sunum töreninin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İyi Parti ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri de Atatürk Anıtı’na sunuldu.

Kdz. Ereğli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıl kutlamaları kapsamında çelenk sunum töreni yapıldı. 

Anıt Park’ta düzenlenen törende resmi programın bitmesinin ardından CHP, İYİ Parti ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri de Atatürk Anıtı’na sunuldu. 

ERTUĞRUL, “HİÇBİR ZAMAN YILMAYACAĞIZ”

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, burada yaptığı konuşmada; “Biz hiçbir zaman yılmayacağız. Her zaman ay yıldızlı bayrağımızı çekebileceğimiz en yüksek yere çekeceğiz. İstiklal Marşı’nı en yüksek sesimizle söyleyececeğiz. Cumhuriyetçi kardeşim; Cumhuriyetini korumak istiyorsan her zaman her yerde Cumhuriyeti anlat, Atatürk’ün devrimlerini anlat, bunların nasıl kazanıldığını anlat. Cumhuriyetini yıkmak ve başka bir yöne çevirmek isteyenlerin karşısına her zaman dikil, ben buradayım de, bunu yapamazsınız de ve bunu yapamazla bundan emin olun. Her zaman kendimizi geliştirmeye devam etmek zorundayız. Çünkü Cumhuriyet fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Cumhuriyeti ancak böyle koruyabiliriz. Biz Cumhuriyetçiyiz diye bağırarak değil, bunu unutmayalım”dedi. 

BALBALOĞLU, “CUMHURİYET İNSANCA YAŞAMANIN TEMELİDİR”

İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu da konuşmasında Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı ve “Cumhuriyet fazilettir, Cumhuriyet erdemdir, Cumhuriyet insanca yaşamanın temelidir. Bir saniye düşünmenizi isterim; eğer Cumhuriyet kurulmasaydı nasıl bir Türkiye olurdu. Elbette korkunç bir Türkiye olurdu. Bu nedenle inanıyorum ki, millet ittifakımızla Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında temel hak ve özgürlüklerimizin güvence altına alındığı, demokrasimizin tam ve kamil olarak işletildiği, adaletin ve hukukun üstünlüğünün temin edildiği ve gençlerimizin umutlu baktığı yarının Türkiye’sini hep birlikte inşa edeceğiz. Bu duygularımla Cumhuriyetimizin kurucusu başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm devlet büyüklerimizi şükran ve rahmetle anıyor. Her zaman söylediğim gibi ne mutlu Türküm diyene diyorum”ifadelerine yer verdi. 

POSBIYIK’TAN ETKİNLİKLERİN KISITLANMASINA TEPKİ

Alternatif Çelenk sunumunda yer alan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da bir konuşma yaparak, Amasra’da yaşanan maden kazasından dolayı ilçedeki etkinliklerin kısıtlanmasını eleştirdi. Posbıyık, şu ifadelere yer verdi: 

Cumhuriyeti her zaman kutlamamız lazım. Bu konuda Ereğli’de biraz zayıfladığımızı düşünüyorum. Bundan kendimi sorumlu tutuyorum en başta. Amasra’da bu akşam fener alayı var. 41 tane şehidi toprak altına Amasra’da verdik, belediyesi ilan etti bu akşam orada fener alayı var ama Ereğli’de fener alayı yok. Ben Cumhuriyet Bayramı için aylar önce Edip Akbayram ile anlaştım, paramı ödedim. Ama sen yapamazsın dediler. Edirne Belediye Başkanı demeç verdi, onu ben aldım dedi ve Edirne’de Edip Akbayram konser verecek. Dün Zonguldak günleri vardı İstanbul’da bizden de gidenler oldu. Orada müzikler çalındı, eğlendiler. Orada müzik var, burada yapamazsınız diyorlar. Demek ki zayıflamaya başladık. Sadece törenlerde konuşmakla bu iş olmuyor. Cumhuriyeti, sık sık eda etmemiz lazım, burada varlığımızı göstermemiz lazım.Hepinizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”

Paylaşın:
264 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ