logo

CHP’DE “YÖNETİCİLER ADAY GÖSTERİLMEYECEK” GENELGESİ!

  • CHP’de il, ilçe başkanları ile örgüt yöneticilerinin 2024 yerel seçimlerinde belediye başkan ve belediye meclis üyesi adayı olamayacağına dair genelge yayınlandığı öğrenildi.

Temmuz ayında yaşanan gelişmeye göre; CHP Genel Başkan Yardımcıları Zeynel Emre, Ahmet Akın ve Genel Sekreter Neslihan Hancıoğlu’nun imzası ile bir genelge yayınlandı. Söz konusu genelgede, olağan kongre sürecinde il ve ilçe başkanı, il ve ilçe yöneticisi ile disiplin kurulu üyesi seçilen isimlerin yerel seçimlerde aday gösterilmeyeceği belirtildi. 

Buna göre 2024 yılı yerel seçimlerinde belediye başkan adaylığı ve meclis üyeliği düşünen isimler, ilgili genelge doğrultusunda olağan kongre sürecinde il ve ilçe başkanlığı, il ve ilçe yöneticiliği ile disiplin kurulu üyeliğine talip olamayacak.

Buna göre; Kdz. Ereğli gibi şu ana kadar kongresini yapmış örgütlerde yönetici olarak görev yapan ve yerel seçimlerde aday olmayı düşünen isimler, durumlarını yeniden değerlendirmeleri gerekecek.

Örgütlere gönderilen genelgede şunlar ifade edildi:

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İL/İLÇE BAŞKANLIKLARINA

Merkez Yönetim Kurulumuzun 6 Haziran 2023 tarihli kararı le kongreler takvimi başlamıştır.

İlçe kongresi delege seçimlerinin bitiminin ardından ilçe ve il kongreleri yapılacaktır.

Yapılacak olan ilçe ve il kongrelerinde ; ilçe başkanı, ilçe yönetim kurulu üyesi, il başkanı, il yönetim kurulu üyesi ve il disiplin kurulu üyesi olarak seçilecekler, 2024 yılında yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçiminde Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyesi veya İl Genel Meclis Üyesi Adayı Olarak DEĞERLENDİRİLMEYECEKTİR.

Paylaşın:
473 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ