logo

CHP’Lİ AKIN : “ASLANLAR GİBİ İKİ VEKİLİMİZ VAR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Zonguldak’ın sorunlarını Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz’ın her platformda gündeme taşıdığını kaydederek, “Aslanlar gibi iki milletvekilimiz var. Zonguldak’ta ki işsizlik, Zonguldak’ın ülke gibi bitmiş ekonomisi ve tüm ciddi sorunlarını her platformda gündeme taşıyorlar. 7/24 Zonguldak ve ülke için çalışıyorlar” dedi.

Zonguldak ve ilçelerinde bir diz ziyaret ve temas için bölgeye gelen CHP milletvekilleri, Karaelmas Gazeteciler Derneği(KGD) Yönetimi ile Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şubesini de ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Baha Ünlü, Atilla Sertel, Yıldırım Kaya, Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, İl Başkanı Murat Pulat, Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve  CHP Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Dr. Atınç Kayınova ile birlikte Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD)’ni ziyaret ettiler. 23 Milletvekili ile Zonguldak merkez ve ilçelerine çıkartma yapan CHP heyeti, İlin temel sorunları hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

Karaelmas Gazeteciler Derneğini ziyaretinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 19 yıllık AKP iktidarının sonunun geldiğini söyleyerek , “AKP’nin artık işi bitmiştir” dedi. Tüm Türkiye’de alan çalışması yaptıklarını 19 yıllık AKP iktidarının özellikle Zonguldak’ı gözden çıkardığını tespit ettiklerini kaydeden Akın,  “Yapılacak olan seçimde CHP iktidara gelecek. Ve halka yaşatılan bu sefalet son bulacak” dedi.

“EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET”

Ziyarette konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)’da ciddi problemler var. Sayın Başbakanlığı döneminde Yıldırım Akbulut’un 5 bin işçi sözü vardı. Acilen 5 bin yer altı işçisi havzaya alınmalı. Bu maden işçilerinin, galerilerin güvenliği içinde şart. TTK bilerek zarar ettiriliyor. Maden Makineleri Fabrikası (Merkez Atölyesi)’de eşit işe eşit ücret verilmiyor. Kurumun tek kar eden ve ithalata bağımlılığının önüne geçen bu kurumda çalışanların liyakatine göre maaş verilmeli. Toplu iş sözleşmesi dönemi. Burada çalışan arkadaşlarımız 2 bin 367 TL maaş alıyor. Yani asgari ücrettin altında. Ülkeye katma değer veren yer üstü işçilerimizin emeğinin karşılığının verilmesi için mücadele ediyoruz, edeceğizde” dedi.

“DEMİRTAŞ VE YAVUZYILMAZ 7/24 ÇALIŞIYOR”

Akın, Zonguldak’ın sorunlarını Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz’ın her platformda gündeme taşıdığını kaydederek, “Aslanlar gibi iki milletvekilimiz var. Zonguldak’ta ki işsizlik, Zonguldak’ın ülke gibi bitmiş ekonomisi ve tüm ciddi sorunlarını her platformda gündeme taşıyorlar. 7/24 Zonguldak ve ülke için çalışıyorlar” dedi. Filyos vadisi ve Filyos limanının devlet projesi olduğuna vurgu yapan Akın, “Devlette devamlılık ilkesi var. Filyos devlet projesidir. Ve yapılıyor. Geç kalınmış yapılması gereken bir projeydi” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK SİTEMİNİ BİLEREK ÇÖKERTTİLER”

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesinde yaşanan olayların aynısının tüm Türkiye’de ki Tıp fakültelerinde yaşandığını kaydeden Akın, “Müşteri garantili (Hastaya müşteri diyen zihniyet) Şehir hastaneleri yapıyorlar. Bu hastanelere ve özel hastanelere onların değimi ile müşteri bulmak zorundalar. Bunu yaparken de hastaların Tıp fakülteleri yerine Şehir Hastanelerini seçmeleri sağlanıyor. Müşteri garantili şehir hastaneleri mantığı ile sağlık sistemini tamamen çökerttiler. Tıp fakültelerini bilerek zarar ettirerek iflas noktasına getirmişlerdir” ifadesini kullandı. 

“BEÜ TIP GÜNDEMİMİZ DE”

Sağlık Komisyonunda olan Ünal Demirtaş’ın ve Deniz Yavuzyılmaz’ın BEÜ Tıp Fakültesinde Onkoloji başata olmak üzere diğer birimlerde ilaç, tıbbi cihaz ve doktor eksikliklerini, yaşanan istifaları gündeme taşıdıklarını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Kanser vakalarının en fazla yaşanan illerinden birisi Zonguldak. Bu nedenle ihtiyacı olan Onkoloji ve diğer hekimlerin Zonguldak’a ataması yapılması için iki milletvekilimizle birlikte çaba harcıyoruz. Bu sorunların çözümü için sizlerinde desteğiyle her türlü çalışmaya hazırız” diye konuştu.

EMEN “ÇOK MEMNUN OLDUK”

KGD Başkanı Mustafa Emen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Uzun zamandan sonra Zonguldak’ın temel sorunları için bu adar çok sayıda milletvekilinin ilimize ve kentimize gelmesinden dolayı çok mutlu olduk. Çalışmalarınıza başarıları diliyoruz. Zonguldak’a daha sık gelmenizi ve kentimizin sorunlarının çözümünde sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

EMEKLİLERİ DİNLEDILER

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir berberinde partililerle birlikte Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şubesini ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Mustafa Sarıoğlu, “Emekliler olarak sıkıntılarımızı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve hükumet yetkililerine ilettik. Bizim taleplerimiz belli. İntibak yasamız, SGK’dan kesilen katkı payları ve dini bayramlarda alınan bayram ikramiyeleri ile ilgili sorunlarımız var. Bu sorunları Genel Başkanımız Satılmış Çalışkan ile birlikte gerek muhalefet gerek ise hükumet yetkililerine ilettik. Bu sorunlarının çözümü noktasında yetkililerden destek istiyoruz” dedi.

Ziyarette konuşan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Biz emeklilerin sorunlarının çözümü noktasında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettik. Burada aldığımız notları da kendisine ileteceğiz. Sizlerin bizleri kabul etmesi çok güzel sorunların çözümü noktasında elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
603 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ